TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

The Devil Wears Prada - The Act

Posted by Today's Metal Crew On петък, октомври 04, 2019 0 коментара

ЖАНР: Post-Hardcore/Alternative
ОТ/Д: САЩ | 11.10.2019
ЛЕЙБЪЛ: Solid State Records
ОТНЕМА: ~45 минути

Отдавна не се бях сещал за TDWP. Още не мога да повярвам, че вече мина повече от десетилетие, откакто за пръв път ги чух, мале как се изнизва времето, а? А сега слушам "The Act" и имам чувството, че не съм ги чувал от 10 години, защото звучат много, много различно. Новият албум е много по-лек от очакваното, което определено е минус, но конкретно в един частен случай е и най-големият им плюс.

"Switchblade" отваря агресивно и с почти истерична тежест и дотук всичко върви по план. Следващата "Lines of Your Hands" е в пост-хардкор русло, сякаш излязла от "There is a Hell" на BMTH, но дотук - нищо необикновено. Когато обаче стигаме до "Chemical" си идваме на думата. В песента няма екстремни вокали, но дори така, това е най-добрият трак, който TDWP някога са писали. Парчето е абсолютен хит с изключително силен текст, казващ много, но с малко думи. Тук стилът е по-скоро алтърнатив рок и въпреки това не мога да си изкривя душата - нямам по-любим трак на TDWP. "Wave of Youth" е с една идея по-тежка, но се забравя лесно и бързо, точно както и доста от песните след нея. До края си заслужава да се обърне внимание на мрачната, тежка и мелодична "The Thread", емоционалната "As Kids" и затварящата "Spiderhead".

Албумът до голяма степен звучи като алтернативна версия на "There Is a Hell" на BMTH с гости Underoath - преценете сами дали това е добре или не. Но ако търсим обективни проблеми в "The Act", няма да се налага да търсим дълго и да спорим - албумът е разхвърлян, неконсистентен и сякаш скалъпен набързо, с икзлючение на една песен от него, около която всичко звучи като лош пълнеж. "Chemical" е великолепна песен, която няма място тук, заобиколена от всичката тази плява. Умът ми не побира защо това е единственото парче в албума, на което е обърнато сериозно внимание, а всичко останало е като записано в последните 2 часа преди предаване на мастър копието на лейбъла. Затова и няма да поставям оценка този път - не искам "Chemical" да стои под същия знаменател.

+ + + + +
Олекотеното звучене им отива много повече от очакваното, ако трябва да сме честни.
Тук, според скромното мнение на автора, се крие най-доброто парче на TDWP някога.
Опит за разнообразие и излизане от зоната на комфорта с повече изразени емоции.

- - - - -
90% от албума звучи като скалъпен набързо и записан в последния момент.
Липса на консистентност - скокове от пусто в празно и разпилени идеи на килограм.
Проблемът не е просто в олекотения звук - дори тежките пасажи тук са скучни.

IF YOU LIKE
Underoath, Bring Me The Horizon, Beartooth, Siamese, Bury Tomorrow, I Killed The Prom Queen и др.

Автор: Stahley
[N/A]
 


0 Response for the "The Devil Wears Prada - The Act"