TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Saint Asonia - Flawed Design

Posted by Today's Metal Crew On неделя, октомври 20, 2019 0 коментара

ЖАНР: Alternative Rock/Metal
ОТ/Д: Канада/САЩ | 25.10.2019
ЛЕЙБЪЛ: Spinefarm Records
ОТНЕМА: ~44 минути

Saint Asonia продължават да звучат като група от една изгубена епоха, което има своите плюсове и минуси. От една страна, надали някога ще ми омръзне да слушам такива пост-гръндж и алт-рок банди, но от друга - вече е нужно нещо повече, за да се откроиш в този жанр. Вярно, самото присъствие на Адам (ex-Three Days Grace) и Майк (Staind) само по себе си привлича вниманието, но само това не стига.

И все пак, "Flawed Design" започва повече от добре с агресивната "Blind" и абсолютно хитовата "Sirens" с участието на Шарн от Within Temptation. Нямам идея защо това не е пилотен сингъл, особено след като е най-добрият трак в албума, но кой ме пита мен? Тежките китари в "This August Day" също се включват добре и дават път на "The Hunted" с участието на Съли Ърна, който ефективно превръща песента в такава на Godsmack. В мрачничката "Ghost" пък се усещат влиянията на Breaking Benjamin и Starset, но и за това си има обяснение - парчето е писано с помощта съответно на Кийт и Дъстин от двете групи.

Някъде тук, около средата, Saint Asonia започват да залагат на сигурното и познатото, с което малко ме поизгубиха, като изключение прави само емоционалната "The Fallen" в памет на хора като Крис Корнел и Честър Бенингтън. И не че "Beast", "Another Fight" и "Justify" са лоши песни - в никакъв случай - но имам чувството, че съм ги чувал от поне още 15 други групи. Заглавната "Flawed Design" се откроява с една идея повече с мелодичността си, а закриващата "Martyrs" е най-леката и меланхолична песен в албума, където гласът на Адам обира всички точки.

С няколко хита в началото и очаквано добро продължение нататък, Saint Asonia са издали един солиден, но в никакъв случай изненадващ албум. Парчетата с гост-вокалисти са най-запомнящи се, което говори, че се усеща глад за "нещо повече". Така е, не може само на хайп и стари лаври да се кара. Да, "Flawed Design" е добър сам по себе си, но специално от тези музиканти определено очакваме малко повече. 

+ + + + +
Солиден, стабилен, очаквано добър албум.
Няколко по-силно открояващи се композиции, 1-2 от които са си чисти хитове.
Повече от приятни гост-включвания.
Личи си, че е вложена много емоция, особено в някои по-специални парчета.

- - - - -
Предвидим - някои песни сякаш сме ги слушали от 15 други групи.
След средата агресията почти напълно изчезва.
Става леко еднообразен по някое време.

IF YOU LIKE
Three Days Grace, Staind, Godsmack, Breaking Benjamin, Starset, Seether, Alter Bridge и др.

Автор: Stahley
[7/10]
 


0 Response for the "Saint Asonia - Flawed Design"