TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Amon Amarth - Deceiver of the Gods

Posted by Today's Metal Crew On петък, юни 21, 2013 1 коментара

Стилът: Melodic Death Metal
От/Год: Швеция, 2013
Лейбъл: Metal Blade
Отнема: ~48 минути


Локи е едно от най-известните имена в нордската митология. Той е син на великана Фарбаути, а от великанката Ангрбода има 3 прекрасни деца - чудовищният вълк Фенрир, богинята на смъртта Хел и грамадната змия Йормунганд (която обвива целия Митгард). Но те явно не били достатъчни на Локи, затова той се превърнал в кобила, съблазнил вълшебния кон Свадилфари и родил осмокракото жребче Один Слейпнир. За всеки случай, Локи си направил и още две деца от огнената великанка Глод. С две думи - чудесна челяд.

Наистина, трудно ще намерите по-интересна личност от Локи в скандинавската митология. Затова не е учудващо, че именно той - богът на огъня и злото, измамникът на боговете - е в основата на "Deceiver of the Gods". Албум, за който можем да кажем, че обединява всичко постигнато от Amon Amarth в последните 15 години, без да поднася много големи изненади. Ревовете на Йохан Хег са все така могъщи, а рифовете на Йохан Сьодерберг и Олави Миконен секат глави, както добре приляга на едни истински викинги. Няма да имате нужда от убеждаване, ако сами чуете "Deceiver of the Gods", солото в "As Loke Falls", или олд-скул звучащата "Blood Eagle". Съвсем типичен Amon Amarth пък ви очаква в мрачната "Shape Shifter", "Under Siege", "We Shall Destroy" (с нейния трашърски риф в началото) и "Coming of the Tide".

"Deceiver of the Gods" все пак не ни оставя съвсем без изненади. "Father of the Wolf", например, удря със зарибяващ, почти рокаджийски риф, в "Hel" се дочуват дуум влияния, клавишни включвания и гост-вокали от Месая Марколин от Candlemass, а 8-минутният епос "Warrior of the North" ще ви накара да извадите брадвата от килера, да си натрошите бюрото, да си облечете дебелата викингска броня и да си проправите път през снега до най-близкото село, което да опожарите и изнасилите. Ако ли не - свалете бронята, защото навън е 35 градуса и отидете да си купите ново бюро. И повече не се вживявайте така! Не е полезно при Amon Amarth.

Честно казано, никога не съм намирал смисъл да убеждавам когото и да е, че даден албум на Amon Amarth трябва да бъде чут. А най-малко има нужда да убеждавам онези от вас, които ги гледаха (заедно с мен) преди 19 месеца на родна земя. И без това не мога да си представя как тази група би мога да издаде слаб албум, защото Amon Amarth за пореден път доказват, че има защо да са символ за постоянство в метъла.
  
+ + + + +
Поредният добър албум на Amon Amarth... тези хора май не знаят как да бъркат.
Могъщи ревове, страхотна китарна работа, безкомпромисна ритъм секция.
Комбинация между зверска тежест и премерена мелодичност.
Разчупване на типичното звучене с 2-3 по-различни и изненадващи композиции.

- - - - -
Почти никакви особени изненади, иновации или интересни нови подходи.  

IF YOU LIKE
Kalmah, Thyrfing, Dethklok, Nile, Ensiferum, Vader, Týr, Heidevolk и др.

Автор: Undepth/Testset
[8/10]

1 Response for the "Amon Amarth - Deceiver of the Gods"

  1. Анонимен says:

    albuma e 4UK i to stomanen.davam mu 10/10 ne mislq 4e tova za nikakvite iznenadi e minus po skoro e +
    znaqt kakav stil svirqt i go pravqt dobre.poredniq zemetrusen album