TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

The Plot In You - Could You Watch Your Children Burn

Posted by Today's Metal Crew On събота, януари 05, 2013 0 коментара

Стилът: Melodic Metalcore
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Rise
Отнема: ~36 минути 


Често обвиняват групите под крилото на Rise Records, че или имат, или постепенно придобиват еднотипно звучене. В това твърдение има голяма доза истина, но TPIY са нещо като изключение от правилото. Те също правят нещо средно между мелодичен метълкор и пост-хардкор, но нито ни продънват ушите с непрестанен chugging, нито разчитат на лигави поп-мелодии, а и де факто използват и двете си ръце, за да свирят на китарите си, за разлика от някои други техни колеги по жанр и лейбъл.

"Could You Watch Your Children Burn" е втори албум за TPIY и определно мисля, че е много по-добър от своя доста незапомнящ се предшественик "First Born". Уви, CYWYCB също не е особено запомнящ се, но това не му пречи доставя удоволствие от слушането и както си казваме по наши земи - става за 2-3 (а защо не и повече) слушания. Албумът е добре изсвирен и пълен с малки и готини детайли, които са достатъчни, за да вдигна палци горе, но недостатъчни, за да си пусна този албум отново след 3 месеца или да си избера ярък "хит" от него. Потенциал да бъдат "хитови" имат най-вече първите два трака - "Premeditated" и "Fiction Religion", които освен това са и много показателни за това, което може да се чуе в следващите 8 композиции - много ниски китари, мощни метълкор крясъци и качествени чисти вокали с лек пънк-рок отенък. Чистите вокали са застъпени най-вече в "Population Control" и скучноватата и протяжна "Bible Butcher", но за тяхна сметка в "The Devil's Contract" и "Shyann Weeps" чисти вокали изобщо няма. Тези два трака сочат и посоката, към която TPIY би трябвало да се насочат (според мен) в следващия си албум, защото са може би най-добрите композиции в целия албум и блестят с класи над някои други по-посредствени парчета в CYWYCB.


Може би преди 2-3 години бих дал много по-висока оценка на този албум, но днес той просто няма с какво да ме изненада. Не мгоа да си изкривя душата и да кажа, че не харесвам поне 70% от песните в него, но както казах и в началото - искрено се съмнявам да се сетя за него отново след 2-3 месеца и надали някога би се превърнал във всекидневния ми избор за цялостно преслушване. Чуйте го и вие, ако харесвате такава музика и макар че трудно ще се прехласнете, поне никак няма да съжалявате.

+ + + + +
Преобладаващо добри парчета.
Албум, пълен с добри идеи и малко, но здрави брейкдауни.

Няколко открояващо се добри трака, макар и да липсва ярък хит.
Вътрешно разнообразие от тежки, средно тежки и леки парчета.

- - - - -
Слушах албума над 10 пъти и така и не отбелязах нещо кой знае колко запомнящо се в него.
Можех да мина и без протяжните вокали в "Bible Butcher" и "Population Control".

IF YOU LIKE
My Ticket Home, Adestria, A Day To Remember, The Sorrow и др.
 Автор: Stahli
[7/10]

Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "The Plot In You - Could You Watch Your Children Burn"