TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Fueled By Fire - Trapped In Perdition

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юли 03, 2013 3 коментара

Стилът: Thrash Metal
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: NoiseArt
Отнема: ~40 минути


Трашът е безсмъртен. И въпреки това съм се наслушал на невчесани мисли от сорта на "метълът умря през 91-ва", или "новите банди убиха истинския метъл". Суровата истина за хората, бълващи подобни тъпотии е, че нищо никъде не е умирало - ако не броим тяхната без време умряла представа за случващото се на съвременната метъл сцена. Но някои хора говорят така, защото най-вероятно не са чували за съществуването на групи като Fueled By Fire. Групи, пазещи духа на траша от златния му период в края на 80-те.

Fueled By Fire e група за олд-скул траш маниаци, а "Trapped In Perdition" е доказателството, че на пазара има от всичко по много и необходимо само да го потърсиш. Това е албум, в който властват високоскоростният траш и изпълнените с агресия рифове, сякаш излезли току-що от някой култов траш албум от края на 80-те. Звукът е оставен доста суров, но и изчистен със съвременна продукция, което е и правилният начин за правене на "олд-скул". В крайна сметка, някои групи мислят, че ако звукът им е скапан, пука и пращи, а във вокалите има ехо, това е достатъчно да си "олд-скул". FBF не са сред тях.

Някои от парчетата в този албум ще успеят да изненадат дори големите скептици. Отварящите "Catastrophe" и "Suffering Entities" просто отвяват с жестоки скоростни рифове, които ще ви хванат неподготвени и ще ви размятат из стаята, а след това без почивка ще се опитат да ви откъснат главите в "Profane Path", "Rotten Creation", "Symbolic Slaying" (има нещо символично в това заглавие) и красноречивата "Obliteration". И не че в останалите тракове няма зверски рифове и бързи сола, но в посочените те сякаш са вдигнати на трета степен.  

"Trapped In Perdition" съдържа в себе си едни от най-здравите олд-скул траш композиции, които съм чувал в последните няколко години, начело с невероятната "Suffering Entities", но албумът има и своите недостатъци. Така например, някои песни или си приличат една с друга, или приличат на неща, които вече сме чували изсвирени преди десетилетия от легендите в жанра (Overkill, Exodus, Slayer, Sodom и т.н.). Откъм текстове, нещата също можеха да стоят по-добре. Чували сме далеч по-силни анти-религиозни текстове и преди 20 години (в "Reincarnation" на Sodom, да речем), така че в това отношение FBF няма с какво да впечатлят... освен ако не си представите, че сте влезли в машина на времето и слушате този албум някъде през 1989-та. Защото той би се вписал идеално точно в това култово траш време.
 
+ + + + +
Жестоки, бързи, агресивни, злобни, тежки, отвяващи олд-скул траш рифове и композиции.
80-тарски дух със сурово звучене, изчистен със съвременна продукция.
Едно от най-добрите доказателства напоследък, че трашът все още е в адски добра форма.

- - - - -
Някои парчета малко си приличат едно с друго.
Нищо впечатляващо откъм текстове.
Рик Рейнджъл има добър траш глас, но високите крясъци невинаги му се отдават.
 
IF YOU LIKE
Slayer, Overkill, Exodus, Testament, Sodom, Sadus, Gama Bomb, Violator и др.

Автор: Undepth
[7/10]

3 Response for the "Fueled By Fire - Trapped In Perdition"

  1. Напишете ревю на дебютния албум Fast Loud Death на Lost Society. Пичовете заслужават да са сред големите в траша. Издават се от Nuclear Blast и са финландци. Безумно добри както музикално така и творчески.

  2. Анонимен says:

    a az iskreno vi molq napravete reviu na noviq megadeth za6toto ot 2 sedmici se 4uda da go kupuvam li ili ne i ve4e seriozno neznam kvo da prava i moje bi va6eto interviu 6te bade re6ava6to.

  3. Ами... ако още не си го чул - препоръчвам ти да го направиш и чак тогава да решиш дали да си го купиш. Това е правилното решение в наши дни. Албумът е по-лек от някогашния Megadeth. Познавам доста изненадани (приятно и доста неприятно) фенове. Но засега не мога да ти кажа дали някой има готов материал за "Super Collider" :-/