TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven [...] vol.1

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юли 31, 2013 5 коментара

Стилът: Alternative/Groove Metal
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Prospekt Park
Отнема: ~41(+11) минути


Знаеш, че заглавието на даден е албум е прекалено дълго, когато дори абревиатурата му е прекалено дълга, както е в случая с TWSOHATRSOH-V1, но това няма голямо значение, защото с това заглавие идва новият албум на 5FDP! Албумът, подобно на всички предишни релийзи на групата, е хитов от начало до край и изпълнен с толкова много сурова енергия, хъс и агресия, че просто би било невъзможно да останеш безразличен към него. Парчетата се забиват в главата лесно, благодарение както на простите си и запомнящи се текстове, така и на безкомпромисните вокали на Иван Мууди, който за пореден път се справя перфектно с всички видове крясъци, ревове и чисто пеене.

Заявката за "хитовост" идва още със сингъла "Lift Me Up", в който гост-вокали изпълнява самият Роб Халфорд! Сериозните гост-участия обаче не приключват с неговото име - в "The Wrong Side of Heaven" се включват още Макс Кавалера от Soulfly, Джейми Джаста от Hatebreed, Мария Бринк от In This Moment и... рапърът Tech N9ne в кавъра на "Mama Said Knock You Out" на LL Cool J. Интересното при повечето от тези гостувания е, че те са в алтернативни версии на парчетата, които 5FDP са записали и сами - факт, който аз лично не разбирам, но повече за това - след малко. 5FDP все пак ясно показват, че могат да се справят и без гости в размазващи парчета като "You", "Burn MF" (перфектната песен за горене на калории), "I.M.Sin" и "Dot Your Eyes", както и в по-лирични тракове като заглавната "Wrong Side of Heaven" и баладата "M.I.N.E. (End This Way)". 

Ясно е, че залагайки на вече проверената и работеща формула, 5FDP не могат да сбъркат и че ще зарадват феновете с нова доза мощен, съвременен, лишен от "булшит" метъл. От друга страна обаче, 5FDP вече в 4 поредни албума свирят едно и също. Това, както и преди сме обсъждали, има и много положителни страни - фенът знае какво да очаква, никой не мрънка за "връщане към корените" и материалът сякаш сам се пише. Но все пак, колкото и здрава музика да правиш (това не може никой да им оспори), 4 албума в една ниша, един стил и един звук са си бая. 5FDP могат да си го позволят засега, залагайки на мотото "Не поправяй нещо, което не е счупено" и дотук тази тактика работи безотказно (както разботи за AC/DC от 40 години).

Като изключим предвидимата структура на албума, "The Wrong Side of Heaven" не страда от някакви сериозни слабости. Недостатъците му се изчерпват предимно с баналните (но много удобни за припяване) текстове в общия дух на "Ай донт гив а фак/шит" и с наличието на 3 повтарящи се трака, просто защото в тях има гост-вокалисти. Защо просто не бяха оставени директно в албума, както тракът с Роб Халфорд? Аз нямам отговор. Истината обаче е, че дори това няма почти никакво значение, защото 5FDP със сигурност ще зарадват феновете си с "The Wrong Side of Heaven", а всеки недоволен е свободен да си трие и слага в албума каквото му скимне. А аз, честно казано, вече усещам едно вътрешно нетърпение да чуя какво ще ни връхлети от очаквания до края на годината "Vol. 2"! Макар че критикът в мен вече май поназнайва отговора...

+ + + + +
Рядко се срещат албуми, пълни с толкова мощна, енергична и зарибяваща музика.
Иван Мууди се справя безпроблемно с всички видове ревове, крясъци и чисти вокали.
Познато звучене, тежки китари, агресия, мелодия и... всичко, с коeто са известни 5FDP.
Лесно запомнящи се и запяващи се текстове, идеални за крещене на живо (ха дано имаме тоз късмет).

- - - - -
Четвърти пореден албум със същото звучене и настроение.
Макар и лесни за пеене, текстовете са доста банални и еднообразни.

IF YOU LIKE
Stone Sour, Slipknot, Trivium, KSE, Demon Hunter, Disturbed, A7X и др.

Автор: Undepth
[7.5/10]

5 Response for the "Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven [...] vol.1"

  1. Max_Might says:

    Определено нетипична за халфорд песен но се вписва много добре. Хареса ми много :)

  2. Анонимен says:

    kuv hardcore be tva si e 4ist groove metal i mejdu drugoto dosta dobre se e polu4ilo

  3. Анонимен says:

    opa nqma zna4enie ne pro4etox komentara ti kato horata :D
    i vse pak dobur album bix mu dal 8/10

  4. Анонимен says:

    Аз също бих му дал поне една единица отгоре. Мноого зарибени песни има.

  5. Анонимен says:

    И аз съм довoлен от албума, но наистина вече четири "тави" си ни сервират една и съща комбинация. Винаги съм смятал Иванчо Мудито за вокалист който следва стереотипа и гребена на вълната в музикално естество. Още в "Мотогрейтър" си личеше колко зарибяващ вокал е,но и колко е масовка. А в "Ghost Machine"? Е, там си в все едно слушам "Корн". Типичните меланхолични песнички. Човекът си го бива, пее страхотно, но наистина си го прави за паричките...вижда се... Все пак аз поне останах доста доволен от албумчето. Ще се чака част 2, пък да видим, може да ни изненадат (ама надали).