TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Like Moths To Flames - 2013 - An Eye For An Eye

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, юли 15, 2013 0 коментара

Стилът: Metalcore/Post-Hardcore
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Rise/Nuclear Blast
Отнема: ~39 минути


"За теб аз съм една лисица, която прилича досущ на сто хиляди други лисици". Този цитат от "Малкият принц" е подходящ за случващото се в новия албум на LMTF, тъй като той не ни отвява с новаторство и оригиналност, но пък за сметка на това е тежък, енергичен и като цяло - един от най-добрите пост-хардкор албуми в последните месеци.

Това е албум без почти никакви изненади. Песните в него са опростени, с тежки ниски китари, брейкдауни, два типа вокали и въобще всичко, което може да се очаква от един "кор" албум. Но това изобщо не значи, че албумът е слаб. "An Eye For An Eye" бие по много показатели повечето албуми на конкурентите си. "You'll Burn", "A Feast For Crows", "Deathmarks" (може би най-тежкото парче в албума), "The Blackout" и "I Solemnly Swear" са с огромен хитов потенциал и носят невероятна енергия със себе си. Припевите са мелодични и зарибяващи, за което допринася и идеалният за жанра глас на Крис Рьотер, който безпроблемно се справя и с дълбоките крясъци, и с мелодичното чисто пеене. Гост-участията на Шейн Толд от Silverstein и Арън Стрингър от The Amity Affliction пък успяват да внесат малко (но нужно) разнообразие, съответно в "Into the Ground" и "Lord of Bones".

Две от песните, обаче (които са и единствените с по-различна структура в албума), така и не успяха да ми допаднат. Баладата "In Dreams", например, е едно голямо клише. В нея можем да чуем отчетлив бас и да се уверим в добрите чисти вокали на Крис, но чувството, че съм чувал същата песен от 10 други групи така и не ме напусна. Единственият плюс на "Serpent Herders" пък е нейната краткост (2:15), тъй като, грубо казано, тя представлява един мрачен, тежък, но недоразвит 2-минутен брейкдаун.


Въпреки противоречивите мнения за
"An Eye For An Eye" из интернет, аз го харесах доста. Лесно би било да се хвана за опростените му композиции и пълната липса на експерименти в него и съответно да го оплюя, но след като вече от седмица не мога да си избия от главата половината песни, не виждам причина да се заяждам и да си кривя душата. С други думи - добре сглобеното клише винаги е по-добро от неуспешния експеримент.
 
+ + + + +
Страхотна продукция/звук и почти безупречни вокали.
Много голям процент от песните са с висок хитов потенциал.
Перфектен откъм дължина (и на отделните песни, и на албума).


- - - - -
Липса на всякакъв опит за направата на нещо различно.
Предвидим, тъй като доста от парчетата следват една и съща структура.

Няколко ненужни трака, които с малко зор можем да приемем за "пълнеж".
 
IF YOU LIKE
The Plot In You, My Ticket Home, Woe Is Me, Memphis May Fire и др.

Автор: Reksy
[7/10]

0 Response for the "Like Moths To Flames - 2013 - An Eye For An Eye"