TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Mono Inc. - Nimmermehr

Posted by Today's Metal Crew On събота, юли 13, 2013 0 коментара

Стилът: Gothic/Synth Rock/NDH
От/Год: Германия, 2013
Лейбъл: NoCut
Отнема: ~50 минути


За по-малко от 10 години Mono Inc. успяха да издадат цели 7 студийни албума. Това е една доста сериозна продуктивност, която за много групи би била знак за спад в качеството, но положението при Mono Inc. е различно. Те си имат неуморния Мартин Енглер, чийто КПД е труден за надминаване. Затова няма нищо учудващо във факта, че "Nimmermehr" е поредният добър албум за групата. В него за пръв път има толкова много песни на немски, за пръв път се дочуват реални NDH елементи и за пръв път гостува легендарният NDW (и впоследствие NDH) изпълнител Йоаким Вит.

Първата половина на "Nimmermehr" определено е по-силната в албума. В нея нагъсто са поставени хитовите "Heile, Heile Segen" (детският глас в нея се вписва идеално), "My Deal With God" и бъдещият концертен фаворит "Kein Weg Zu Weit", в който дейно участие взима Йоахим Вит. Елементът на "свирукане" в началото пък така се забива в главата, че с дни да не можеш да го изкараш оттам. В тази първа половина можем да чуем и едно от най-тежките (доколкото Mono Inc. са тежки) парчета на групата досега - NDH-ориентираната "Seligkeit", както и "заетата" от "Head Under Water" стара песен "Euthanasia". За поредна година продължавам да си задавам въпроса защо Mono Inc. продължават да се правят, че първият им албум не съществува и за пореден път предпочитам старата версия, изпята от без време загиналия бивш вокалист Мики Моно, но няма и как да се отрече, че парчето е сред най-добрите на групата и че Мартин Енглер също го пее повече от добре.

Както се случи и в "After the War", във втората половина темпото осезаемо спада. Появяват се скучни пиано-баладки като "Alles Was Bleibt" и "Nimmermehr", странно позитивни парчета като "Days Like This" и добре замислени, но не напълно развити композиции като "The Clock Ticks On" и "Ich Teile Dich Nicht", които можеха да се получат по-добре с още малко труд. Положително се открояват NDH-арската "Herzschlag" и баладичната, но изпъкваща с готин текст "A Better Way To Die". С това горе-долу се изчерпват и всичко интересните в "Nimmermehr". Той със сигурност ще зарадва феновете, независимо дали предпочитат по-меланхоличната или по-динамична страна на Mono Inc., защото в албума има по нещо за всеки настоящ или бъдещ фен. 
 
+ + + + +
Къде по-динамичен, къде по-бавен и мрачен, "Nimmermehr" е поредният готин албум на Mono Inc.
Мелодична смесица от готик, synth-рок, NDH и индъстриъл.
Десетки зарибяващи пасажи, припеви, напеви и прочие благинки.

- - - - -
Пиано-баладите хич не им се получават от "Head Under Water" насам.
Сравнително по-скучна и бавна втора половина на албума.

Пичовете все още продължават да се правят, че първият им албум не съществува.

 
IF YOU LIKE
Staubkind, ASP, Zeraphine, Letzte Instanz, Mantus, Schock и др.

Автор: Testset
[7/10]

0 Response for the "Mono Inc. - Nimmermehr"