TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Schwarzer Engel - In Brennenden Himmeln

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, юли 25, 2013 0 коментара

Стилът: Dark/Gothic Metal/NDH
От/Год: Германия, 2013
Лейбъл: Massacre
Отнема: ~53(+3) минути


Винаги съм уважавал мултиинструменталистите и особено онези от тях, които имат умението и волята сами да записват цели албуми. И когато не само успяват да запишат много материал, а той се окаже и добър, тогава вече съм наистина впечатлен - точно както се случи с "In Brennenden Himmeln". Dave Jason е записал целия албум почти изцяло сам, с малко помощ от барабаниста Щефан Дитрих (ex-Mystic Prophecy) и познатия ни от Oomph! китарист и клавирист El Friede, а крайният резултат от този почти самостоятелeн труд е най-добрият албум на Schwarzer Engel досега.

Музиката на Schwarzer Engel представлява комбинация от мрачен/тежък готик метъл, симфонични елементи и умерено количество електроника, с текстове изцяло на немски език. Вокалите варират от ниски чисти до мрачни и харш такива, като често се дочуват женски и хорови включвания, а от тежките китари ни нападат здрави, често изсвирени на полутон (с цел "повече мрак") рифове. И когато комбинираме всичко това с плътната и предразполагаща към куфеене ритъм секция, към ушите ни политат епични парчета като "In Brennenden Himmeln" и "Im Schatten Des Todes", разкуфяващата "Auf In Der Kampf", мащабната "Feuer Mit Feuer", смазващата с насечени рифове "Grenzenlos", избиващите на NDH "Psycho-path" и "Der Fährmann", а и осезаемо по-тежките "Der Untergang" и "Drachen Über Eden". В общи линии, имам какво (хубаво) да кажа за почти всеки трак в албума, защото, без да преувеличавам, в него слаби песни няма. Като компромисен бих отбелязал единствено сингълa "Schwarze Sonne" (с гост-вокали от Йохана фон Орлеанс от E Nomine), просто защото не притежава тежестта и заряда на останалите парчета в този иначе пълен с точни попадения албум.

Накратко, ако харесвате епичен разкуфяващ метъл с тежки китари, мрачни оркестрации, мелодични припеви и често включващи се електронни елементи - то в никакъв случай не бива да пропускате "In Brennenden Himmeln"! Палци горе за Dave Jason, който е успял да събере цялата тази епичност само в един албум, при това в жанр, в който повечето групи незнайно защо се заливат с меланхолия и бавнотия, погрешно мислейки, че така стават по-мрачни. Schwarzer Engel смазва конкуренцията в жанра и се превръща в любимия ми готик метъл албум за годината дотук. И честно казано се съмнявам някой да го изпревари в идните месеци.

+ + + + +
Епичен, мрачен, мощен, тежък и мелодичен едновременно - страхотна комбинация!
Трудно е за вярване, че един човек е композирал и изсвирил сам нещо толкова мащабно.
Тежки китари, плътни вокали (чисти и харш), добри оркестрации, здрава ритъм секция.

- - - - -
Чисто субективно - можех да мина и без 2-3 парчета от албума.

IF YOU LIKE
Samsas Traum, Agathodaimon, EWIG, Eisenherz, E Nomine, Stahlmann и др.

Автор: Testset
[9/10]

0 Response for the "Schwarzer Engel - In Brennenden Himmeln"