TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Callejon - Man Spricht Deutsch

Posted by Today's Metal Crew On вторник, януари 15, 2013 0 коментара

Стилът: Melodic Metalcore
От/Год: Германия, 2013
Лейбъл: Four Music/Sony
Отнема: ~39(+8) минути 


Callejon са неуморни напоследък. След като миналата година издадоха четвъртия си студиен албум "Blitzkreuz", те вече са готови с нов албум! Уловката е в това, че "Man Spricht Deutsch" всъщност е албум с кавъри. Подборът на кавърите обаче е строго определен - само германски групи и изпълнители - но и леко... странен. В този диск можете да чуете кавъри както на класически за местната сцена банди като Die Toten Hosen, Die Ärzte и Die Prinzen, така и на сравнително нови поп, рок и рап парчета, които честно казано изобщо не можех да си представя преработени успешно в метъл вариант.

За мое голямо учудване, Callejon все пак са успели да направят успешни кавъри не само на принципно добри парчета като "Schrei Nach Liebe" на Die Ärzte и "Hier Kommt Alex" на Die Toten Hosen, но и на някои почти безнадеждни парчета от сорта на "Boomerang" на 90-тарското евроденс безумие Blümchen, "Mein Block" на рапъра Sido и "Ich Find Dich Sheiße" на Tic Tac Toe. Разбира се, Callejon удрят и на камък от време на време, защото с право не можех да си представя как от "Durch Den Monsun" на Tokio Hotel е възможно да излезе нещо добро. И да, резултатът от кавъра не е особено интересен. С доста по-голям успех са преработени няколко рап парчета - "Schwule Mädchen" на Fettes Brot, "Alles Neu" на Peter Fox (странно парче само по себе си, плачещо за тежки китари и без това) и "MFG" на Die Fantastichen Vier. Неочаквано добре са се получили и кавърите на "Alles Nur Geklaut" на Die Prinzen и "Major Tom" на Peter Schilling.


Смея да кажа, че Callejon са се справили много добре със задачата си в този албум. Вместо да правят 1:1 версии или някакви напълно неразпознаваеми гаври, те са намерили "златната среда" като са взели само основата на оригиналите и са изградили върху тях композиции с ярък собствен почерк. Въпреки това не мога да кажа, че "Man Spricht Deutsch" е нещо революционно и нечувано. Съвсем отделно, този албум е предназначен за много тесен кръг местна публика, тъй като се съмнявам много хора извън Германия да са запознати дори и с 1/3 от имената на групите и изпълнителите, на които са направени кавъри тук. Аз, който се имам за сериозно запознат с германската сцена, за пръв път виждам някои от тези имена, а какво остава за хората, които не са се задълбочавали в немскоезичната музика?

+ + + + +
Получили са се много запомнящи се, тежки и мелодични преработки на оригиналите.
Тежки китари, изчистен саунд и интересни включвания на електроника и "gang" хорове.

Стилови похвати от много различни жанрове - метъл, рок, алтърнатив, пънк, траш, хардкор...

- - - - -
Някои парчета просто не са им се получили особено добре.
Каквото и да правиш с песен на Tokio Hotel, няма как да я направиш слушаема.

Извън Германия надали някой ще разпознае и 1/3 от оригиналите.

IF YOU LIKE
Narziss, Caliban, Emil Bulls, Maroon, Die Toten Hosen и др.
 Автор: Testset
[7/10]

0 Response for the "Callejon - Man Spricht Deutsch"