TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Born of Osiris - Tomorrow We Die ∆live

Posted by Today's Metal Crew On вторник, август 27, 2013 1 коментара

Стилът: Technical Metalcore/Djent/Electronic
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Sumerian
Отнема: ~42 минути


Все се надявах, но не вярвах прекалено, че Born of Osiris могат да надминат сътвореното от тях самите в "The Discovery" и днес, след като вече "Tomorrow We Die ∆live" е на пазара, донякъде разбирам вечно недоволните метъл мрънкала, които намират албума за стъпка надолу и учудващо съм съгласен с тях - но само с това изречение. Ако се загледате, няма място, където "TWDA" да не отнася сериозна критика от знайни и незнайни (предимно) гении на техничния метълкор, които обаче надали могат да изсвирят и три ноти на една струна, без да объркат нещо.

Големият проблем на този албум е старият приятел и враг номер едно на метълкор бандите, на име "chugging". На много от феновете на жанра с право им е писнало да слушат този китарен прийом и не прави чест на технична банда като Born of Osiris, че пълни композициите си с него. На тях обаче поне им отива, защото въпросният чъгинг не е оставен сам, а е залят от няколко пласта електроника, агресивни барабани и техничарски джент-китари. Като идеални примери за това положение служат откриващите "M∆chine" и "Divergency", които дават вид на композиции с опростени формули, но с малко повече заслушване се чува, че в тях всяка секунда се случва нещо и се появява нова "кука" (електронна, китарна, или вокална), към която да се закачиш.

Напълно бих разбрал хората, които не харесват този албум. Всеки е в пълното си право да му тегли една храчка, защото не харесва многото електроника, многото чъгинг, или по-мелодичния тип вокали, който се среща в "Divergency", "Mindful", "Exhil∆r∆te" и още няколко парчета. Би било грехота обаче да се отрекат техничните умения на момчетата, да се пренебрегнат първокласните клавишни включвания и да се посрещнат на инат инжектиращи адреналин тракове като "Illusionist" и "Venge∆nce". Затова моят съвет е да не подхождате към "Tomorrow We Die ∆live" с предразсъдъците, налагани из интернет пространството, а сами да решите как ви действа музиката в него. Пък ако ви хареса - хареса. А ако не - няма кой да ви се разсърди.
 
+ + + + +
Техничен, многопластов инструментал.
Приятно включване на нов вид, по-мелодични (но не чисти) вокали.
Много силни, да не кажа епични електронни включвания.

- - - - -
Много "chugging" бе!
Еднотипна (макар и украсявана различно) формула, повтаряща се в повечето парчета.
 
IF YOU LIKE
Within The Ruins, After The Burial, Periphery, Elitist, The Human Abstract и др.

Автор: Testset
[6.5/10]

1 Response for the "Born of Osiris - Tomorrow We Die ∆live"

  1. Анонимен says:

    Леко са опростили звученето в сравнение с The Discovery но все пак албума никак не е лош.