TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Gemini Syndrome - Lux

Posted by Today's Metal Crew On сряда, август 21, 2013 0 коментара

Стилът: Alternative Metal
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Warner
Отнема: ~44 минути


Очаквате ли най-накрая да се случи нов голям дебют в алтернативния метъл? Ако и вие като мен бихте отговорили с "да" на този въпрос, значи ще е добре да насочите вниманието си към Gemini Syndrome, защото тези юнаци са приготвили един много, много силен дебютен албум. "Lux" е продуциран от Кевин Чурко (яка фамилия), познат ни и като продуцент на групи като 5FDP, In This Moment, Ozzy Osboune и Slash, така че можете да сте сигурни, че той не би подхванал случайна група и случаен албум.

Музиката на Gemini Syndrome представлява тежък и едновременно с това много мелодичен алтърнатив метъл с два типа вокали - "пост-гръндж" чисти и екстремни, като съотношението между тях е някъде 4:1 в полза на първите. Стилът им наподобява на смесица от звученето на групи като Skillet, 5FDP (нормално, имайки предвид продуцента) и Shinedown, но не може да се каже, че влиянията са кой знае колко сериозни. Продукцията пък блести с изчистен, агресивен, балансиран и модерен звук, който много подхожда на този тип музика. Изобщо, откъм "хардуер" няма от какво да се оплачем.

"Lux" започва много ударно и енергично с тежката, но притежаваща зарибяващ мелодичен припев "Pleasure & Pain" и продължава все така с "Basement", "Falling Apart" и бавната, но мачкаща "Resurrection". След нея идва и може би най-хитовото парче в албума - "Stardust". В нея просто има всичко - убийствен основен риф в духа на Shinedown, запомнящ се текст и страхотен, наистина хитов припев. След подобна песен нямаше как да не стана скептик за остатъка от албума, защото вече бях убеден, че няма какво повече да ме изненада оттук нататък, но Gemini Syndrome успяха да ме опровергаят! Още следващата "Mourning Star" ме отвя със симфонично алт-метъл начало и агресивни вокали, преминаващи в спокойно пеене и обратно. С това завърши и първата, осезаемо по-силна половина на албума. И не че до края нямаше интересни моменти, даже напротив - но нищо не успя да надмине силата на парчетата в първата половина, с изключение на "Syndrome", която напълно заслужава споменаване сред най-сполучливите композиции в и без това сполучливия "Lux".

Винаги се радвам, когато на сцената се появяват нови групи като Gemini Syndrome - уверени, нахъсани, талантливи до козирката, и разбира се - правещи здрава музика, умело съчетавайки агресия и мелодичност в един добре продуциран, добре балансиран и откровено казано - хитов краен продукт. Препоръчвам горещо на всички алт-метъл фенове, защото това вероятно ще бъде албумът на годината в този жанр.
 
+ + + + +
Балансирано съчетание от агресия, мелодия, тежест и енергия.
Повече от половината композиции притежават хитов потенциал, а някои са си чиста проба хитове.
Идеална за жанра продукция, китари и най-вече вокали. Определено страхотни вокали, да.
Всичко звучи направо прекалено добре и разработено, особено пък за дебют.
Дълбока концепция, за която биха ми трябвали още 3 абзаца, за да ви я разясня.

- - - - -
Втората половина е осезамо по-слаба от първата и това я прави малко по-безинтересна.
Ако много се вслуша човек, може да открие прилики с други групи от жанра и да се заяде за тях.
 
IF YOU LIKE
Red, 5FDP, Skillet, Shinedown, Three Days Grace, Godsmack и др.

Автор: Testset
[8/10]

0 Response for the "Gemini Syndrome - Lux"