TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Unzucht - Rosenkreuzer

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, август 29, 2013 0 коментара

Стилът: Industrial/Gothic Rock/Metal/NDH
От/Год: Германия, 2013
Лейбъл: NoCut/SPV
Отнема: ~58 минути


Точно, ама точно една година след като издадоха дебютния си албум, Unzucht издават и неговия наследник. Дължината на албума също е сходна с тази на предшественика му, което ще рече, че в рамките на година Unzucht ни дават почти два часа свой материал. Налице е и вече заявената комбинация от индъстриъл метъл, мелодичен готик рок и NDH, така че спокойно можем да обявим "Rosenkreuzer" за логично продължение и достоен наследник на "Todsünde 8".

Нещата изглеждат така, сякаш нищо в Unzucht не се е променило. Музиката им звучи по същия начин, което почти винаги е нещо хубаво при правенето на втори албум, защото така се затвърждава даденото звучене. Единствените разлики са може би по-смелото използване на NDH-елементи и допълнителното втежняване на китарния звук - все неща, към които няма как да имам забележки. Der Schulz пък продължава да пее все така с мелодичния си "готик рок" глас, но и от време на време сваля една октава, за да постигне онзи типичен NDH-глас, използван от години от групи като Rammstein, Eisbrecher и Megaherz. Китарите също не търпят кой знае каква промяна и не спират да залагат на ниски тонове и модерен, тежък дисторшън, като остават и солидно подкрепени от голямо количество електронни лийдове. Този път обаче китарите надделяват над електрониката малко повече, отколкото в "Todsünde 8", което е малка, но все така добре дошла промяна.

Албумът вероятно ще се стори скучен на хората, чиято представа за готик рок се изчерпва с HIM или Charon, и за NDH - с Rammstein. Това, редом с фактът, че всички парчета в "Rosenkreuzer" са на немски (с изключение на "Entre Dos Tierras"), прави този албум подходящ само за много специфична (и предимно немскоезична) аудитория. Но ако вие смятате себе си за част от тази аудитория, задължително трябва да хвърлите едно ухо на албума, защото в противен случай ще изпуснете да чуете мощни и същевременно мелодични NDH-композиции като "Rosenkreuzer" (чието начало странно ми напомня за "Watch Out" на Raunchy, но не ми се вярва да е нарочно), "Triebwerk" и "Feuersturm", или отчетливо по-тежки и мрачни такива като "Angst" и "Mit Dir Oder Ohne Dich". За феновете на все така електронното, но по-"готик рок" звучене пък са предназначени "Kind von Traurigkeit", "Nur Die Ewigkeit", "Der Versuch zu Leben" и напрегнатата "Nymphonie".

Накратко - вторият албум на Unzucht не променя формулата от дебюта, като в него отново се залага на опростени рифове и лийдове, но и на малко повече тежест, което феновете на стила със сигурност ще приветстват. Проблемът му е най-вече в това, че музиката на Unzucht е предназначена за сравнително тясна и дори локализирана аудитория. Но пък затова и ние сме тук и пишем за този жанр колкото можем, за да разширим ареала на въпросната аудитория ;-) За финал - "Rosenkreuzer" е много добър албум за жанра и благодарение на това получава заслужено висока оценка, с която не-феновете може би няма да се съгласят лесно. Затова ще оставя и тях да почакат до 20 септември и да ме оборят (ако още помнят това ревю).
 
+ + + + +
Много добър албум за жанра, особено като имаме предвид колко малко групи останаха в него.
Сполучлива комбинация от готик, индъстриъл, рок, метъл и NDH.
Засилени и втежнени китари, повече мелодия в припевите и повече вокално разнообразие.
На Unzucht много им се отдава да правят класически NDH - феновете не трябва да ги подминават

- - - - -
Подобна опростеност може да не се понрави на хората с по-взискателни уши.
Ако имате проблем с немския (и испанския) - може да имате проблем и с "Rosenkreuzer".
 
IF YOU LIKE
Unheilig, Stahlmann, Staubkind, Treibhaus, Megaherz, Rammstein, Testset (xa!) и др.

Автор: Testset
[7.5/10]

0 Response for the "Unzucht - Rosenkreuzer"