TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Crossfaith - Apocalyze

Posted by Today's Metal Crew On вторник, август 13, 2013 0 коментара

Стилът: Modern Metal/Electronic
От/Год: Япония, 2013
Лейбъл: Zestone/Sony
Отнема: ~44 минути


Ако не ви е страх от присъствието на много електроника в метъла, то вече вероятно сте попадали на младата, но натрупала опит японска банда Crossfaith. Но дори да не сте, новият им албум "Apocalyze" би ви послужил за едно добро ново електро метъл запознанство. И имайте предвид, че не говорим за нормален метъл с малко синт-подложки, а за модерен метъл с много и силни електронни лийдове.

В "Apocalyze" могат да се чуят влияния от много жанрове, между които метълкор, мелодет, индъстриъл, транс и дори дъбстеп. И тъй като думата "дъбстеп" вече стана плашеща и се привижда/причува навсякъде на хората, които вече оприличават всеки електронен звук на дъбстеп, ще започна именно с неговото влияние в "Apocalyze". То се усеща в отварящата (ако не броим безсмисленото интро) "We Are the Future" и "Scarlett" в ролята на соло в средата на песните. Малко "wub-wub-wub" пък се дочува и в "Burning White" (където обаче има китарно соло). Оттам нататък в албума дъбстеп почти няма, но за сметка на това се дочуват елементи на дръм енд бейс (в "Hounds of the Apocalypse") и транс(кор) в хитовата "Eclipse", където вокалистът Кента Коие изненадва и с добри чисти вокали, каквито досега не помня да е използвал. Такива има още в "Counting Stars", "The Evolution" и "Only The Wise Can Control Our Eyes", но като цяло Кента разчита предимно на крясъците си в повечето парчета. Екстремните му вокали обаче звучат прекалено еднакво през цялото време и малко повече разнообразие в тях (и може би още чисти вокали) би било добре дошло.

Еднообразието е може би основният проблем на "Apocalyze". Сами по себе си всички парчета в него са готини, здрави и футуристични, но с течение на албума елементите сякаш започват да се повтарят и от това се губи голям процент от първоначалния интерес. Въпреки това "Apocalyze" остава един изключително приятен, модерен и футуристичен електро метъл албум, който с удоволствие ще добавя в колекцията си. А ако и вие като мен не се плашите от модерен метъл, съчетан с мазна и остра електроника - в никакъв случай не пропускайте да хвърлите едно ухо на тези японски симпатяги. Албумът излиза в началото на септември.
 
+ + + + +
Модерен, здрав, футуристичен метъл албум с много силни електронни елементи.
Огромент хитов потенциал в повечето парчета.
Kристално чиста продукция и добре полиран звук.

- - - - -
Еднообразие във вокалите, докарващо чувство за общо еднообразие.
Може би е малко прекалено "парти метъл" на места.
Напълно безсмислено интро.
 
IF YOU LIKE
Blood Stain Child, Engel, Celldweller, Girugamesh, Raunchy, Illidiance и др.

Автор: Testset
[7/10]

0 Response for the "Crossfaith - Apocalyze"