TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Lanfear - 2012 - This Harmonic Consonance

Posted by Today's Metal Crew On петък, януари 20, 2012 0 коментара

Стил......: Power/Progressive/Heavy Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Pure Legend Records
Отнема....: ~50 минути 

www.facebook.com/lanfearofficial

Следя тази банда някъде от средата на кариерата й и досега никога не съм оставал разочарован от предложения ми материал. Lanfear имат потенциала да бъдат голямо име на пауър/хеви метъл сцената, но сякаш винаги са оставали в сянката на по-именитите си колеги. Въпреки това те са си изградили стабилна фенска база, изградена от ценители на качествения пауър метъл.

"This Harmonic Consonance" обаче не успя да оправдае високите ми очаквания. След подготвящите ни за хитов удар "Another Golden Rage" (2005) и "X to the Power of Ten" (2008), очаквах този албум да ме порази. Вместо това ми се струва, че Lanfear са изтървали инерцията си и са заложили на сигурна карта, правейки все същия тежък хеви метъл (с леки прогресив влияния), където едва се прокрадват разни плахи опити за експериментиране. По-смело бе, момчета! В момента "This Harmonic Consonance" не впечатлява с почти нищо. Сам по себе си албумът е повече от добър хеви метъл, но сега беше моментът, в който името Lanfear да се превърне във фактор на днешната сцена.

Ако гледаме напълно безпристрастно, няма какво да не харесате на този албум. Песни като "Colours of Chaos", пропитата с кийборди "Idiopathic Discreation", разчупената "Camera Silence", мощната "I, Robo Sapiens" и закриващата "Disharmonic Consonance" си къртят с пълна сила и надали ще има фен на жанра, който да отрече достойнствата им. Проблемът е в цялостната концепция. "This Harmonic Consonance" не предлага нищо, което вече да не сме чували от стотици други банди, при това далеч по-слаби от Lanfear. Затова е и основният ми яд, защото инерцията изглежда изгубена и всички страхотни моменти в този албум съвсем скоро ще бъдат забравени в купчината от други хеви/пауър албуми.

Предполагам вече ви е ясно за какво става дума. Призовавам ви да чуете този албум, защото Lanfear е наистина страхотна банда, която е много близо до създаването на свое разпознаваемо звучене. Повтарям - албумът е много добър сам по себе си, но предразполага към забрава, защото... просто му липсва нещо. Нещата можеха да стоят много по-добре.

+ + + + +
50 минути качествен хеви/пауър метъл материал.
Кийбордите се включват много добре на места.
Албум с много потенциал.

- - - - -
Много потенциал, но далеч не изцяло реализиран.
Нищо, което да изненада дори непретенциозния слушател.
Лесно забравим.

Подходящо за фенове на:
Evergrey, Eidolon, Symphorce, Ivory Tower, Manticora и др.
Автор: BGMario
-=6.5/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Lanfear - 2012 - This Harmonic Consonance"