TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Rizon - 2012 - Masquerade

Posted by Today's Metal Crew On вторник, януари 10, 2012 2 коментара

Стил......: Melodic Power Metal
Държава...: Швейцария
Лейбъл....: Karthago Records
Отнема....: ~72 минути 

www.facebook.com/rizonrock
    
Нека тази непривлекателна обложка и не особено популярното име на Rizon не ви отклоняват вниманието, защото "Masquerade" е един страшно добър албум! Първоначално бях повече от скептичен - скучна обложка, 150 "харесвания" във Facebook, 72 минути материал... очаквах нещо дълго и скучно, пък то... какво се оказа! Мощна продукция, перфектен синхрон между мъжки и женски вокали, разнообразни песни и огромен потенциал за нещо наистина голямо.

Трудно ми е да определя какво точно свирят Rizon. Истината е някъде по средата между мелодичния пауър метъл, готик рока и модерния хард рок. И това му е хубавото на "Masquerade"! Пичовете (и момата) свирят със самочувствие на (и звучат като) голяма банда, като от уравнението махнем притесненията за това "какво очакват феновете". Групата свири страшно сработено и освободено от всякакви задръжки, преминавайки от жанр в жанр и от темпо в темпо. Музикантите свирят на изключително високо ниво, а вокалистите се допълват взаимно по перфектен начин, като и дума не може да става за фалшиво крякане, напъване и виене, както често се случва с някои банди, разполагащи с мъжки и женски вокали. Напротив, Матиас Гьоц и Серена Тели имат ошлайфани и мощни гласове и не се надвикват помежду си и с останалия инструментал. А говорейки за инструментал, чудесната продукция на този албум ще ви позволи да уловите всеки херц от честотите на китарите, барабаните, клавишните и баса - направо да се чуди човек как е възможно всички инструменти да са така перфектно изравнени! Още по-хубавото е, че от началото до края на албума така и няма да чуете слаба песен. Всяка блести със своя особеност - "Sing From Eternity" със страхотните си разнообразни вокали, "Masquerade" със силното си Iron Maiden-ско влияние, "Tears of the Sun" със своите "средновековни" елементи и епичност, "El Dios" с испанските си лирики и т.н. и т.н. Свързващото звено във всички песни обаче е мелодичността. Рядко се срещат ЧАК толкова мелодични и приятни за слушане албуми, които да не са дори близо до границата с лигнята.

Дължината от 72 минути може да е единствената пречка, която да ви лиши от удоволствието да чуете "Masquerade" на един дъх. Въпреки това, изключително изненадващо за мен, времето в слушане на тази музика минава неусетно. В заключение мога само да кажа, че тази група има потенциала, звученето и самочувствието да се превърне в хит на пазара. Пък дали ще стане... ще разберем след 24.02.12 ;-)

+ + + + +
Мелодичен, зарибяващ, добре продуциран, мощен, разнообразен и запомнящ се.
Чудесни вокали, страхотна китарна работа, перфектно изравнени аудио писти.

- - - - -
72 минути са си доста за нашето забързано ежедневие...
Скучната обложка и неизвестността на групата ще отклонят доста пголеди от албума...

Подходящо за фенове на:
Lunatica, Iron Mask, Masterplan, Keldian и др.
Автор: Zorn/BGMario
-=8.5/10=-

Categories: , , , , , ,

2 Response for the "Rizon - 2012 - Masquerade"

  1. Анонимен says:

    Запомнящ се??? Мощен??? Май слушам друг албум....

  2. Анонимен says:

    Много добра група!Поздравления към авторите на ревюто за промотирането на групата с това ревю,което е наистина много точно!Наистина в този случай не може да става дума и за грам лиготия и мелодията не е за сметка на качеството!Евалла на вокалистката,че не лигави микрофона,както много от фронтдамите на някои нашумели групи!Вокалът пък има глас,създаден за класически хард рок и хеви метъл.Отдавна не бях чел толкова добро ревю,включително и в този форум(не се обиждайте)!