TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

 • About TMB

  BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

  ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

  [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Black Messiah - 2012 - The Final Journey

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, януари 16, 2012 3 коментара

Стил......: Epic Viking/Folk Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: AFM
Отнема....: ~55 минути 

www.tinyurl.com/blackmessiah

Познавате онова трепетно очакване да излезе нов албум на любима банда, нали? Black Messiah са сред фаворитите ми в това отношение. Но колкото и да предполагах, откровено признавам - не очаквах чак такъв размазващ албум. Любопитен факт е, че от седмица насам нищо друго не е влизало в плейлиста ми, а това не се случва често при мен.

Албумът е един 55-минутен сън, от който събуждайки се, просто не желаеш нищо друго, освен да продължиш да сънуваш. Когато свикнете със специфичния саунд на почти неизменно присъстващата цигулка, ще усетите силата, с която зашеметява тя. Ще усетите и че "The Final Journey" е специален албум, поднесен с много финес и майсторство и е пълен с енергия, която може да захрани с идеи и вдъхновение множество желаещи за изява млади (и не чак толкова млади) групи.

Формулата, приложена при сглобяването на албума, е: епично начало, мелодичност до безумие, хорове, уникален кавър за разкош (инструменталът "Into the Unfathomed Tower" на Candlemass - и си спомнете какво ви казвах за цигулката), успокояване на темпото и грандиозен финал с епичната приказка "The Naglfar Saga", която в четири части ни разказва за Наглфар - коръбът от скандинавската митология, направен изцяло от ноктите на мъртъвци. Пътуването завършва, когато чуете шума на скърцащи палуби, разбиващи се вълни и виенето на вятъра... Къде е това ли? Някъде там, където ако има богове, срещу които все още някой воюва, това ще са химните, които биха върнали вярата в победата.

Може би усетихте, че това ревю отчита повече настроенията, създавани от музиката, отколкото самата продукция (вярвайте ми и нея си я бива). Но нарочно реших да постъпя така, за да бъдете и вие така приятно изненадани, както бях аз, когато чух този албум. Ще добавя само, че нетърпението ми вече се пренесе в посока да имам това бижу в оригинален вариант. Скоро (24.02)! 

+ + + + +
Албумът на Black Messiah, който всеки техен фен би искал да чуе.
Без излишни пълнежи с цел раздуване на време.
Перфектна подредба на траковете.

- - - - -
Знам, че могат да направят още по-силен албум (иначе бих сложил оценка 10)!
Несериозна обложка.

Подходящо за фенове на:
Equilibrium, Turisas, Ensiferum, Cromlech, Einherjer и др.
Автор: Nightice
-=9/10=-

Categories: , , , , , , , ,

3 Response for the "Black Messiah - 2012 - The Final Journey"

 1. Анонимен says:

  Браво!!! Адски много ме заинтригувахте, звучи като моят албум :)

 2. Анонимен says:

  Страшен албум наистина! Голяма цигулка :)

 3. Анонимен says:

  Новият албум излезе. Интересно ми е колко 6/10 ще му дадете :)