TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Eisbrecher - 2012 - Die Hölle Muss Warten

Posted by Today's Metal Crew On вторник, януари 17, 2012 0 коментара

Стил......: Industrial Metal/NDH
Държава...: Германия
Лейбъл....: Sony Music Germany
Отнема....: ~50(+8) минути 

www.facebook.com/eisbrecher

Не крия, че съм озверял фен на немската индъстриъл метъл сцена и NDH течението. Въпреки това "Eiszeit", който излезе преди 2 години, не ме впечатли много, ако изключим размазващата заглавна песен. И в края на декември, когато чух страхотния сингъл "Verrückt", силно застисках палци и той да не се окаже единствената здрава песен в албума. Не че в "Eiszeit" нямаше силни песни де, но всички знаем, че Eisbrecher можеха много повече.

И ето, дойде мигът да хвърля първо ухо на "Die Hölle Muss Warten"! Веднага личи, че на този албум е обърнато доста внимание и че в него е налят доста свеж материал. И този път Алекс и Ноел не изневеряват на себе си, предлагайки ни мачкащ индъстриъл метъл, омесен с дебели пластове електроникa. Така най-важното условие "да е много електронен и много тежък" е изпълнено. Не е като да няма и разнообразие. В албума има както типични мощни, тежки и свръхенергични песни като мелодичните "Tanz Mit Mir", "Augen Unter Null", "Prototyp", еротичната "Exzess Express" и тотално хитовата "Verrückt", така и по-бавни тракове като "Die Hölle Muss Warten" (за която ловя бас, че ще е следващия сингъл), "Ein Leben Lang Unsterblich", "In Meinem Raum" и "Rette Mich". Може би количеството на бавни и среднотемпови песни ми докара и съмнението дали Eisbrecher не са почнали да се влияят от Der Graf, защото на места звученето е доста сходно с това на неговия Unheilig. Сходства от различен характер усетих и в други песни, но този път идващи от Oomph!, Rammstein и... дори да не вярвате - Missy Elliott. Е, чуйте "Abgrund" на 1:24 и ще повярвате ;-) Забавна заигравка, спор няма. Освен горните два типа песни, в албума има и "средно положение", сиреч - тежки, бавни, мачкащи композиции, каквито са силно електронната "Herz Aus Eis", "Atem" и скритата в deluxe-изданието "Böser Traum", която направо ми настъпи мозъка с 90-тарска индъстриъл електроника и страшно дълбоки вокали от Алекс.

Когато казвам "сходства" и "влияния", не възприемайте тежко думите ми. Това са сходства, които вероятно ще дочуя само аз и още трима съветски учени. Но каквото и да говорим, Eisbrecher остават институция на NDH сцената. Това, че продължават да правят тази музика и да вдъхновяват нови банди, може само да им прави чест и да ни радва. Още по-хубавото е, че Eisbrecher не само не се отказват, а и не бягат от корените си и от това, с което грабнаха сърцата на феновете по света. Точно затова мога да изкарам по един абзац за всички тези зарибяващи малки елементи, с които е изпълнен "Die Hölle Muss Warten", но тогава ревюто ще стане 3 пъти по-дълго, а вече е направо гигантско. Затова ще оставя на вас да дочакате 3 февруари (не знам как ще успеете) и ако имате интерес - да хвърлите ухо на поредния страхотен албум на гигантите Eisbrecher!

+ + + + +
Продукцията е като от бъдещето - тежък, плътен, мощен, събарящ саунд!
Огромно количество зарибяваща и перфектно употребена електроника.
Тежки, леки, бързи, бавни, мачкащи, мелодични - каквито песни си харесате, такива има.
Поне три потенциални хита.

- - - - -
Можеше да се мине без 1-2 от по-бавните песни.
На места доста ги избива на готик... дори не знам как да реагирам на това.

Подходящо за фенове на:
Rammstein, Megaherz, Oomph!, Unheilig, Stahlmann, [die!] и др.
Автор: Testset
-=8.5/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Eisbrecher - 2012 - Die Hölle Muss Warten"