TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Desert Sin - 2012 - Destination Paradise

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, януари 09, 2012 0 коментара

Стил......: Power/Heavy Metal
Държава...: Австрия
Лейбъл....: Pure Steel Records
Отнема....: ~46 минути 

www.facebook.com/desertsinband

"Destination Paradise" е втори студиен албум за все още не особeно популярната австрийска банда Desert Sin. Албумът предлага на слушателя типичен мелодичен пауър метъл, в който не е оставен много мегдан за ескперименти, а е заложено на изцяло класически форми и формули. Точно това е и причината "Destination Paradise" да звучи като албум, издаден по-скоро в самото начало на този век (или края на миналия), отколкото като албум от 2012-та. Принципно това би било голям минус за мен, но в случая лошо няма.

Лошо няма, защото както може би и сами сте усетили, пауър метълът е в стагнация в последните години и бандите вече се чудят какво да правят, за да го извадят от нея. Засега повечето опити биват неуспешни и лека-полека се разбира, че на жанра му е нужно не толкова революция, колкото добро, идейно и съвременно преправяне на класическото. Темата обаче е по-дълга от опашка за хляб на промоция по 30 стотинки, така че нека се съсредоточим над Desert Sin. Момчетата не вкарват някакви революционни елементи в музиката си и залагат на опростени структури, без много сола. Честно казано обаче, според мен пичовете просто добре прикриват липсата на виртуозен китарист в редиците си. Хванах ли ви, хаха! Нищо де, пак лошо няма.

Като цяло, албумът има с какво да блесне - едноименната "Destiantion Paradise", разнообразната "Follow Me", тежката "Kill the King" (не е кавър на Rainbow) и модерно звучащата "Seed of Destruction" могат да погалят приятно ушите на всеки фен на жанра. Дори ако трябва да съм съвсем честен, не бих казал, че в този албум има лоши/слаби песни. Проблемът е там, че май-май няма и блестящо силни такива. Има го и онзи странен синдром, в който песен започва страхотно и продължава по доста нелогичен начин, като "Seed of Destruction". Този трак можеше да бъде наистина върховен - с мощен насечен риф и електроника в началото, но... шанс.

В крайна сметка, не бих казал, че ще останете недоволни ако хвърлите едно ухо на "Destination Paradise". Албумът наистина е добър, но също така е и много далеч от перфектен. Феновете на жанра ще го оценят подобаващо, но нека не очакват чудеса.

+ + + + +
Добри вокали и здрави рифове.
Има къде да покуфее човек.
Де факто слаби песни няма.

- - - - -
Де факто и много силни песни също няма.
Леко овехтяла продукция.
Доскучава по някое време.
 
Подходящо за фенове на:
Phantom X, Heel, Sencirow, Axxis, Wolfen, и др.
Автор: BGMario
-=6.5/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Desert Sin - 2012 - Destination Paradise"