TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

1 година Today's Metal!

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, януари 12, 2012 9 коментара

Стил......: User-friendly
Държава...: България
Лейбъл....: Който даде!
Отнема....: ~3 минутки на ревю

www.facebook.com/todaysmetal
    
 На тази дата преди точно една година, горе долу и по това време на деня, създадохме блога "Today's Metal" с идеята да представяме нови албуми по наш си, нетрадиционен начин, който се базира не толкова на критическите идеали, колкото на фенските такива. Защото преди всичко, ние сме метъл фенове. За 1 година изписахме доста материали, някои добри, други не толкова, трети откровено скапанички, но се поошлайфахме и вече гледаме на музиката с друго, по-професионално око. И въпреки това, на първо място си оставаме фенове.

Целта ни от самото начало беше да обогатим познанията на младия (и не само) български метъл фен, представяйки ревюта на групи, свирещи в непопулярни в България жанрове. Защото има сигурно стотици сайтове, правещи ревюта на хеви, траш, дет и блек метъл, но малцина могат да кажат нещо интересно за модерни тежки жанрове като Industrial Metal, Modern Metal, Melodic Death Metal, Alternative Metal, Metalcore, Post-Hardcore, Trancecore и т.н. и т.н. Не казвам, разбира се, че само ние пишем за тези жанрове, просто ние го правим най-много (по наши земи) и надявам се, по един отличаващ се начин - простичко, с умерени дози хумор, ирония и без излишно умнеене.

Първата годишнина не е толкова забележително събитие, затова няма да си спомняме с умиление за кариерите си като писачи, а само ще ви благодарим, че продължавате да ни четете и да ви насърчим да слушате НОВА музика. А защо не и да си я купувате по-често? Защото светът се развива и ако ние не вървим редом с него, утре ще бъдем изоставащи. Заради подобни думи, всъщност, често ни питат "защо не харесвате класиките, вие тъпи ли сте". Истината е, че това дали харесваме класиките или не е индивидуално за хората в екипа ни. Някои ги харесват, други не, няма значение. Важното е, че всички уважаваме класиците в жанра! Но това не значи, че ще направим като много други хора (не само метъл фенове) по света, които въртят едни и същи албуми от 80-те и 90-те по 25386 пъти на ден и после бучат, че "днешния метъл за нищо не става". Ние намираме това за закостенялост. Ние обаче и не задължаваме никой да се съгласява с нас по какъвто и да е повод. Всичко в този сайт е плод на нашето лично мнение и виждане за нещата. Всеки има право да слуша каквото и колкото пожелае. Но вие сте различни и затова сте стигнали чак до този ред - защото вие, независимо дали въртите класиките от миналия век или не (аз правя точно това в момента, lol), стоите в крак с времето и се интересувате какво се случва на съвременната сцена за тежка (и не толкова тежка) музика. И точно затова скоро ще разиграем за вас още една игра с приятни новоалбумни награди! 

Дотогава, ако харесвате този сайт, влезте на нашата Facebook страница, харесайте я и я споделете с приятелите си! Не че ще спечелим пари от това, но интересът е важен за нас, за да получаваме повече промо-албуми от повече и по-големи лейбъли, които все още ни смятат за "прекалено малки, за да се занимават с нас". Това е то! Останете си готини, съвременни, не си търсете поводи за недоволство (много е модерно напоследък да си вечно недоволен, незнайно защо) и ни приемете като ваши приятели, а не като критици на любимите ви банди. Защото ние сме фенове, също като вас.

Благодарим ви!

Автор: Today's Metal
-=TMB=-

Categories: , , , , , ,

9 Response for the "1 година Today's Metal!"

  1. Svuio says:

    А, честито!

  2. Анонимен says:

    Честита годишнина! Пишете чудесни ревюта, продължавайте в същия дух! И не бягайте от нови албуми, само защото са от стари жанрове ;)

  3. Sonnorh says:

    Честита годишнина и от мен! Продължавайте да се развивате в същия дух

  4. Анонимен says:

    Честито! Продължавайте все така :)

  5. Анонимен says:

    Честит рожден ден. Пожелавам дълголетие и много, много статии в блога. Има доста от нас които са щастливи, че ви има. Всичко най-най-страхотно и продължавайте да ни радвате с готините си ревюта. Ако имах като как, бих стиснал ръката на всеки един от вас.

  6. Max_Might says:

    Еми хайде честито и продължавайте все в същия дух. Страхотни сте :)

  7. Анонимен says:

    Честит рожден ден :) Радвам се на гледната ви точка и позитивността :)

    Един редовен читател

  8. Анонимен says:

    Хайде на патерици, живи и здрави. И все така хубави статии :)

  9. Luboslav says:

    Момечета с малко закъснение, всичко най-хубаво и продължавайте все в същия дух. Страхотни сте!!! :):):) Само напред !!!