TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Attack Attack! - 2012 - This Means War

Posted by Today's Metal Crew On сряда, януари 04, 2012 7 коментара

Стил......: Metalcore/Post-Hardcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Rise Records
Отнема....: ~36 минути 

www.facebook.com/attackattackus

Мисля, че е редно първият пост за 2012-та година да започне с изречението "Честита нова година", нали? Е, честита да ви е, да ви донесе много качествена музика и... дотук с официалностите. Време е да започнем ревю-годината, при това повече от подобаващо, с чисто новия албум на една от любимите метълкор/пост-хардкор групи на Америка - Attack Attack!

С ентусиазъм искам да ви съобщя, че материалът, който са ни приготвили AA! е необикновен. Албумът е концептуален и се различава от всичко, което групата е правила досега. Концепцията е относно войната и онова, което чувстват участниците в нея, воювайки с всеки и всичко по пътя си. Това няма как да ви подскаже какво ви чака откъм музика, но ето, затова и аз съм тук, за да ви подскажа ;-) Както казах, албумът има много по-различно звучене от това, с което сме свикнали. Електрониката е десетки пъти по-малко, а чистите вокали вече се изпълняват от Кейлеб Шомо (който досега изпълняваше само крещящите), след като ритъм-китариста и вокалист Джони Франк напусна през 2010-та година. Посоката е много по-"алтернативна" отпреди и вече можем да усетим как Attack Attack! са израснали и подхождат по-сериозно към това, което правят в студиото. Това със сигурност ще разрази доста полемики между феновете (и може би и между критиците), тъй като надали този материал ще съвпадне с очакванията им. Всичко това прави "This Means War" по-сериозен, по-узрял, по-тежък и същевременно по-мелодичен от предшествениците му.

Аз обаче съм оптимист. Вярвам, че феновете на Attack Attack! са млади и широко скроени хора, които няма да мрънкат, чувайки промяната. Това, което ще направи впечатление на всички, ще бъде най-напред контрастът между екстремните куплети и свръх-мелодичните припеви (най-вече в откриващата "The Revolution", епичната "The Motivation" и "The Wretched"), който е по-силен от всякога. Гореспоменатата липса на електроника също може да причини някои сътресения във фенските редици. Семпли и програмиране все още се чуват тук-там из някои тракове като например в брейкдауна на тотално размазващата "The Confrontation" (личен фаворит в албума), в "The Betrayal" или в могъщата закриваща "The Eradication", но като цяло вече няма място за понятието "Trancecore" в изписването на стила на групата.

В заключение мога да добавя само, че чистите вокали на Кейлеб ме изненадаха повече от приятно, тъй като не подозирах, че пичът има подобни мелодични гласови данни и умее така добре да хваща тоновете. Така че искрено ви препоръчвам да се вслушате в "This Means War" и да не се съпротивлявате много на промените в звученето на бандата. Пък и имайки предвид непрестанните рокади вътре в групата, нямаше как да очакваме, че Attack Attack! ще продължат да тъпчат на същото място. Днес те просто звучат като една по-зряла група, поставяща начало на нова ера в кариерата си.

+ + + + +
По-сериозни, узрели, тежки и мелодични от всякога!
Свирепи брейкдауни и изненадващи и страхотни чисти вокали от Кейлеб.
Идеална дължина на песните (само две са над 4 минути) и албума (36 минути).
Колкото и да са се променили, Attack Attack! са си Attack Attack!

- - - - -
Странно силен метален оттенък в китарите и баса на места.
Някои фенове може да имат проблем с приемането на промените.
 
Подходящо за фенове на:
Asking Alexandria, Woe Is Me, TDWP, WCAR, Abandon All Ships и др.
Автор: Testset
-=8/10=-

7 Response for the "Attack Attack! - 2012 - This Means War"

  1. Анонимен says:

    От къде се сдобихте с албума толкова рано? Да не е изтекъл вече в нета?

  2. Бърз отговор - промо копие за журналяги ^^ За нета - не знам, не съм го засичал все още.

  3. Анонимен says:

    Ех, завиждам ви тогава... :D Надявам се да изникне до няколко дни, щото това ще се слуша много, усещам го

  4. Анонимен says:

    Честита нова година! Искам да ви нахраня малко... Сайта започна чудесно, но нека видим последните 8 ревюта: Metalcore/Post-Hardcore; Industrial/Death Metal; Alternative/Punk Rock; Epic Doom Metal; Melodic Heavy Metal; Industrial Metal; Nu Metal/Dubstep; Industrial Metal/NDH... И това е тенденция от няколко месеца вече. Дайте нещичко и за нас не "съвременните" метъл фенове.

  5. Честита и на теб!

    Истината е, че аз лично (а предполагам и повечето колеги са като мен) не се имам за достатъчно компетентен, за да оценявам олд-скул траш или дет метъл, например. Винаги мога да кажа нещичко, но в повечето случаи наистина нямам какво интересно да кажа. А едно от първите правила при нас е - ако нямаш какво интересно да кажеш, по-добре не казвай нищо за дадения албум. Затова и нямаме ревюта за някои известни банди и албуми. Не бих се спрял да ревюирам например Nile или Psycroptic (soon!), но ето, мъчих се да пиша миналата година за Warbringer... ми не става, виждам, че съм писал скучни тъпотии и съм много далеч от мисленето на траш метъл феновете, та каквото и да кажа или ще е неискрено или некомпетентно. Освен това, целим тук да показваме повече нови и не толкова известни банди, колкото да се захващаме с групи с 30-годишна история, за които вече всичко е казано. За подобни банди в България знаят 9 от 10 фена. Поредната причина да не се целим често натам.

    Така че не ни се сърди :P Когато имам какво да кажа за някой дет/траш албум, със сигурност ще го кажа ^^

    Поздрави!
    - Zorn

  6. Анонимен says:

    Тази обложка ако не знаеш какво представлява и ако я гледаш в по-малък формат... трудно се определя какво е :-) Иначе чакам албума с нетърпение!

    П.С. Препоръчвам на авторите на сайта да преслушат (ако случайно не са) едно албумче, излязло тия месеци: Silent Screams - When It Rains [2011]. Хем ако ви хареса, може да драснете едно ревю и други да разберат за него и групата. Дебютен албум, който доста ме изкърти.

    Димитър

  7. Анонимен says:

    Още малко и ще направите 1 година :) Супер сайт и определено си спестявам слушането на албуми,които са зле ,а относно албума-ще се слуша!