TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Bleeding Through - 2012 - The Great Fire

Posted by Today's Metal Crew On петък, януари 27, 2012 1 коментара

Стил......: Symphonic Deathcore/Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Rise Records
Отнема....: ~39 минути 

www.facebook.com/bleedingthrough

Bleeding Through стават все по-тежки с всеки изминал албум. Не съм сигурен доколко тази тенденция е правилна и дали това решение е най-доброто за групата, но "The Great Fire" предизвика смесени емоции у мен.

Да започнем с това, че албумът наистина е тежък. Бласт бийтове, деткор пасажи, касапница, мелачка - както искате го наречете - има си всичко. Наред с преобладаващия екстремизъм се явяват и някои мелодични партии, включващи дори чисти вокали. Съотношението на екстремни към чисти е от сорта на 10:1, така че не се притеснявайте, Bleeding Through не са станали "софт".

Това, което не мога да възприема, е дължината на траковете. 39 минути, 14 песни - това прави средно по... няма и 3 минути на трак. Повечето песни са под 3 минути, но има и такива, по-кратки от две! Това вече е проблем. Песента почва, тръгва да се развива и шляс - край. Веднага се прелива в следващия трак, който също почва, развива се и пак шляс - край. Изключение правят единствено "Trail of Seclusion", "Final Hours"  и "Walking Dead", които единствени можем да определим като цялостни, развити, завършени композиции.

Клавишните са другият елемент, към който изпитвам смесени чувства. Вярно, на Марта Питърсън можем да й простим всичко (ако не сте я виждали, време ви е), но има нещо странно в звученето на кийбордите й. От една страна звучат евтино и семпличко, но от друга, адски добре допълват и засилват мрачното звучене на албума.

Впоследствие реших да разчитам на старото просто решение - "харесва ми" или "не ми харесва". Е, харесва ми. Продължавам да съм разочарован от дължината на траковете и смятам, че Bleeding Through можеха да ни покажат повече. Също така не мисля, че на тази група й е необходимо да бъде чак толкова тежка. А и повече мелодични пасажи определено не биха им навредили. За справка - чуйте "Declaration" от 2008-ма.

В края на краищата, "The Great Fire" ще се хареса на феновете на екстремния саунд. Метълкор, деткор, мелодет и симфонични елементи - това няма как да бъде лоша комбинация, особено щом идва от доказана банда като Bleeding Through. Но недостатъците са си недостатъци.

+ + + + +
Касапница, мелачка, мощ, скорост, без грам лигавщини.
Силно изразена, дълбока, мрачна атмосфера.
Интересни, запомнящи се и чудесно включващи се мелодични пасажи.

- - - - -
Прекалено кратки и недоразвити тракове.
Еднообразен на места.
Противоречиви клавишни.

Подходящо за фенове на:
Winds of Plague, Caliban, Neaera, Maroon, It Dies Today и др.
Автор: Zorn
-=6.5/10=-

1 Response for the "Bleeding Through - 2012 - The Great Fire"

  1. Анонимен says:

    Много слаб албум...