TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Wolfen - 2012 - Chapter IV

Posted by Today's Metal Crew On петък, януари 06, 2012 1 коментара

Стил......: Speed/Power Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Pure Legend Records
Отнема....: ~67 минути 

www.facebook.com/wolfenmetal

На въпроса "Чувал ли си тая банда Wolfen?", трима отговориха с "Абе... май да". И аз бях така. След като се престраших да си пусна албума, мисълта, че някога май съм чувал за тази група така и не ме напусна. Впоследствие се разрових и се сетих, че някога си през 2006-та съм слушал тогавашния албум на групата, но не помня нищо от него и разпознах само обложката.

С течение на албума ме налегнаха и нови мисли - за това на колко други банди ми приличат Wolfen. От една страна усетих прилики със спийд/траш елементите, ползвани от Mystic Prophecy, а от друга - суровият метъл дух на Grave Digger. И все пак, не бих могъл да кажа, че в "Chapter IV" можем да говорим за копиране от каквото и да е естество. Wolfen просто са направили един тежък спийд/пауър/хеви метъл албум, стараейки се да се разграничат от това, което всички останали правят в момента на европейската пауър сцена.

Съчетавайки традиционни хеви метъл елементи с модерно звучене, свежи идеи и разнообразни по темпо и дух песни, Wolfen удрят с мощен метален юмрук по масата, чийто отзвук би могъл да стигне до ушите на много фенове на жанра. Защото като се заслуша човек, този албум си има всичко! Бавни ("Hole In the Sky", "Dolor Mundis"), бързи ("Revolution/Evolution", "Unbroken") и среднотемпови ("DFAIT", "Demons"), по-леки, по-тежки и по-технични песни, разнообразни вокали (чисти и понякога екстремни) и ниско настроени (двойни) китари, от които няма кой (нормален) да се оплаче. С две думи - ако ви се слуша тежък и мрачен пауър/хеви метъл, то си запишете в тефтера, че "Chapter IV" излиза на 27 януари! И макар надали това да стане новия ви най-любим пауър метъл албум ever, ще знаете, че имате на разположение цели 67 минути изключително качествен материал. Give it a try!

+ + + + +
Много разнообразен във всяко отношение!
Смесица между традиционни метъл мотиви и модерен звук.
67 минути качествен пауър/спийд/хеви метъл, какво повече?

- - - - -
Не всеки може да отдели над час за един албум.
Доста силно напомнят на Mystic Prophecy на места...
 
Подходящо за фенове на:
Mystic Prophecy, Grave Digger, Bloodbound, Firewind и др.
Автор: BGMario
-=7/10=-

Categories: , , , , , , , ,

1 Response for the "Wolfen - 2012 - Chapter IV"

  1. Анонимен says:

    Чудесно ревю, от много време си търся нещо такова за слушане!