TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Полов ACT(A) със свободите ни.

Posted by Today's Metal Crew On вторник, януари 31, 2012 6 коментара

www.facebook.com/todaysmetal
    
По-рано този месец написахме дълга и широка статия за SOPA и PIPA, които обаче се оказаха само прах в очите на хората, който да отвлече вниманието им от истинския проблем - законопроектът ACTA. Тук вече не става дума за прост закон за авторските права и затворени торент сайтове. Става въпрос за нещо много по-сериозно, а именно - конституционните ни права.

Според този нов закон, интернет доставчиците ще имат право да следят нашия интернет трафик и щом забележат, че сваляме съдържание с авторски права, да ни предадат в ръцете на закона, който да ни глоби, да ни изземе имуществото (да речем компютъра, с който е сваляно съдържанието) и евентуално да ни вкара в затвора.

Питам аз, това ли е истинският шибан проблем на България и света? Интернет "пиратството"? Да, все ще се намери някоя умна глава да каже "все онякъде трябва да се почне". Добре, защо тогава не се почне от безчинствата и беззаконието, царуващо по улиците? Защо не се почне от сеиорзните проблеми на държавата? Защо трябва да се почне от обикновния потребител, който е "ощетил" бедния музикант, чудещ се къде да струпа милионите си?

Fuck off, казвам аз. В ксероксите на университетите се предлагат копирани книги и учебници (включително такива, чиито автори са преподаватели в същия факултет), във всеки ксерокс можеш да копираш каквото си пожелаеш, във всяка библиотека можеш да прочетеш всичко, което ти се чете, колкото пъти пожелаеш. Защо да не можем да правим същото с музиката? Ние си я купуваме, когато можем и ВИНАГИ ще подкрепяме любимите си артисти. 90% от тях нямаше и да съществуват поради крайна непопулярност, ако разни хора не им качваха музиката в глобалната мрежа!

Това нещо засяга особено силно нас, метъл феновете. Защото по магазините в милата ни родина, дисковете с метъл се продават на безбожно високи цени. Защо може един чисто нов албум в САЩ да струва $10, а в България да е 40 лева?! Защо тук не е 10 долара или още по-добре - 10 лева? Защо България се бута при батковците и подписва насляпо закони, ощетяващи и без това бедния й народ? Или може би всички трябва да си купуваме чалга от бензиностанциите за по 2.99 дискчето?

Fuck off, втори път. Българските политици са готови да го налапат с все т*шаците на всеки срещнат, само и само да получат потупване по рамото от висшите сили. Ние обаче не сме готови на това. Ние сме против ACTA и ще излезем на протеста в събота, 11 февруари, пред НДК. Ако и вие обичате свободата си, не искате да бъдете следени и искате да покажете среден пръст на тези, които искат да ви лишат от свободата ви - присъединете се и вие. Нека това не е поредният мизерен протест за безсмислена или безидейна кауза.

Нека медийното затъмнение не ви заслепява. Ако още не знаете точно за какво става дума (заради това затъмнение) - инфо и начин за спиране за ACTA ще намерите ТУК и ТУК.

Fuck off, трети път!

Автор: Today's Metal
-=TMB=-

Categories: , , , , , , ,

6 Response for the "Полов ACT(A) със свободите ни."

  1. Анонимен says:

    Какво за бога прочетох току-що ?! Тези добре ли са? Да плащам глоба,задето слушам музика та дори и да бъда в затвора?!!! До нас албумите са по 20 лв,че и повече и то все на по-известни групи...Държавата ни е в окаяно състояние,пък те сега ще вземат пари от обикновения потребител... Може би ,ако престанат да крадат,все ще има пари отнякъде,откъде накъде пък тая измишльотина сега! Fuck off you motherf*cking assholes...(да не говоря,че правителството ни е epic fail) ;)

  2. Sarkoma says:

    TDB на 11 февруари ще се крещи за свободата на словото, медията и грешните представи на шибаните ни, окаяни политици. Те надали ще влезнат в затвора, надали синовете и дъщерите им ще са вътре, макар да съм убеден, че не са по-назад от нас в тегленето на каквото и да е. Да го духат всички шибани задници приели този нечовешки и неморален закон. В случая, Темида не само е сляпа, но и с откъснати ръце и крака, влачеща се по земята и изглеждаща жалка като червей, защото най-големият проблем сме им ние с мр3 и видеофайловете си.

  3. sarkoma says:

    Защо по дяволите всеки път ви пиша абревиатурата "TDB" след като е "TMB". Както и да е, извинявам се за нескопосаната грешка по-горе. :)

  4. Анонимен says:

    Закона приет ли е вече?!?! Приет?! Тоест вече не мога да си тегля песни ,филми etc.?

  5. timon says:

    Нито е закон, нито е приет, има още поне две години да се мотае тая простотия из европарламента, пък и в националния парламент, докато стане факт. Такова споразумение трябва да има, но не и в този му вариант, така че още 3-4 годинки пренаписване, преподписване и така до безкрай. Административната машина на една държава е толкоз бавна, че като се насложи 25 пъти и става безкрайно мъчително мудна. Абе до към 2020 година нищо няма да се случи.

  6. Sonnorh says:

    Ако АСТА влезе в сила, най-добре е всеки човек да си купи по една лопата, мотика, гребло или так каквото му хареса. Та като му звънне полицая на вратата, бой с лопатата и да видите как бързо АСТА ще се забрави. Напълно подкрепям написаното.