TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

The Human Abstract - 2011 - Digital Veil

Posted by Today's Metal Crew On сряда, март 02, 2011 0 коментара

Стил......: Progressive Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Е1
Отнема....: 37 минути

www.myspace.com/thehumanabstract

The Human Abstract е група, която се развива постепенно. Тоталното доказателство за това е, че този им, трети поред студиен албум е най-доброто нещо, което някога са издавали! Според мен, разбира се. Не че съм кой знае какъв капацитет, но наистина трудно би било да се оспори това ми мнение, когато творението на момчетата е толкова показателно. Технични, но едновременно с това и мелодични, THA дават нов тласък и нова насока на музиката си, включвайки нови елементи в нея. Един такъв основен и страхотно вписващ се елемент са заемащите вече сериозна позиция чисти вокали, които са просто... страхотни! И да, изпълняват се от същия човек, крещящ екстремните вокали. Кой би предположил, че Травис Рихтър е пял в хор като малък? Е, пял е и сега показва, че това занимание не му е било излишно. Естествено, има песни, в които няма чисти вокали (както бяхме свикнали) и залагат на добрия стар техничен метълкор в чист вид. Те обаче сякаш излизат от рамките на това великолепно, епично творение, което е "Digital Veil". Защото този албум е наистина... въздействащ, епичен и дава чувството, че слушаме нещо значимо (идват ми много асоциации с класическата музика и разни композитори). Не знам дали промените ще се харесат на старите фенове на групата (стари, колко да са стари), но лично на мен не ми дреме особено, а надявам се - на момчетата от групата също.

+ + + + Плюсове.......:
Атмосфера, чувство за завършеност и цялостен продукт.
Не е прекалено дълъг, което е добре за албум в този жанр.
Невероятни чисти вокали, даващи страхотен тласък на албума и групата!
Албумът наистина звучи като нещо... голямо и значимо.

- - - - Минуси........:
Всичко голямо и значимо в този албум няма да стигне до заслужено голяма аудитория.
Някои песни не се вписват добре в общото звучене. 

Подходящо за фенове на:
After the Burial, Born of Osiris, Protest the Hero, Within the Ruins и др.
Автор: Testset/Zorn
-=8.5/10=-

0 Response for the "The Human Abstract - 2011 - Digital Veil"