TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

The Human Abstract - 2011 - Digital Veil

Posted by Today's Metal Crew On сряда, март 02, 2011 0 коментара

Стил......: Progressive Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Е1
Отнема....: 37 минути

www.myspace.com/thehumanabstract

The Human Abstract е група, която се развива постепенно. Тоталното доказателство за това е, че този им, трети поред студиен албум е най-доброто нещо, което някога са издавали! Според мен, разбира се. Не че съм кой знае какъв капацитет, но наистина трудно би било да се оспори това ми мнение, когато творението на момчетата е толкова показателно. Технични, но едновременно с това и мелодични, THA дават нов тласък и нова насока на музиката си, включвайки нови елементи в нея. Един такъв основен и страхотно вписващ се елемент са заемащите вече сериозна позиция чисти вокали, които са просто... страхотни! И да, изпълняват се от същия човек, крещящ екстремните вокали. Кой би предположил, че Травис Рихтър е пял в хор като малък? Е, пял е и сега показва, че това занимание не му е било излишно. Естествено, има песни, в които няма чисти вокали (както бяхме свикнали) и залагат на добрия стар техничен метълкор в чист вид. Те обаче сякаш излизат от рамките на това великолепно, епично творение, което е "Digital Veil". Защото този албум е наистина... въздействащ, епичен и дава чувството, че слушаме нещо значимо (идват ми много асоциации с класическата музика и разни композитори). Не знам дали промените ще се харесат на старите фенове на групата (стари, колко да са стари), но лично на мен не ми дреме особено, а надявам се - на момчетата от групата също.

+ + + + Плюсове.......:
Атмосфера, чувство за завършеност и цялостен продукт.
Не е прекалено дълъг, което е добре за албум в този жанр.
Невероятни чисти вокали, даващи страхотен тласък на албума и групата!
Албумът наистина звучи като нещо... голямо и значимо.

- - - - Минуси........:
Всичко голямо и значимо в този албум няма да стигне до заслужено голяма аудитория.
Някои песни не се вписват добре в общото звучене. 

Подходящо за фенове на:
After the Burial, Born of Osiris, Protest the Hero, Within the Ruins и др.
Автор: Testset/Zorn
-=8.5/10=-

0 Response for the "The Human Abstract - 2011 - Digital Veil"