TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Funeral For a Friend - 2011 - Welcome Home Armageddon

Posted by Today's Metal Crew On вторник, март 22, 2011 0 коментара

Стил......: Alternative/Punk/Post-Hardcore
Държава...: Уелс
Лейбъл....: Distiller/Good Fight
Отнема....: 38 минути

www.myspace.com/funeralforafriend

Funeral For a Friend са част от не особено големия, но доста стабилен контингент уелски банди, правещи рок и тежка (сравнително) музика. Бандата има вече 10 години зад гърба си а "Welcome Home Armageddon" (техния пети студиен албум) е една сравнително добра композиция от 12 парчета. За жалост, в по-голямата си част тя е съставена предимно от пълнежи, на чиито фон изпъкват само 3-4 наистина добре направени и здрави парчета. Палци горе обаче за разпределението на добрите парчета в албума! Защото тъкмо когато започнете да се прозявате невпечатлени от чутото, FFAF изведнъж ви удрят звучен шамар с някое готино, бързо и агресивно парче... след което отново си поемат в обичайната рутина. Не ме разбирайте погрешно - готини са. Дори пълнежите звучат свежарски, макар и незпаомнящи се. В албума се усеща, че групата е сработена и си знае работата, но въпреки това като за 10-годишна кариера се очаква повече. Но да се върнем отново на самата тава. Освен чистите вокали са включени и крещящи такива, изпълнявани от барабаниста на групата, коет лично мен ме накара да му отдам чест. Само който не е пял докато блъска барабаните не знае колко е трудно това нещо. Като други положителни на албума бих искал да отбележа солата - готини и типично пънкарски - без особени технически качества, кратки, но за сметка на това мелодични и надъхващи. И макар самата група се определя като скриймо-пост-хардкор, за мен това си е почти чистокръвен пънк рок. За завършек - Funeral For а Friend са опитна банда, която изкарва един стабилен, наполовина добър и наполовина слаб албум. Ако сте фен на жанра го пробвайте - ще ви хареса, макар да се съмнявам да запомните за дълго повече от 2 песни от него.

+ + + + Плюсове.......:
Добри вокали - както чистите, така и екстремните (колкото и да са малко последните).
Двете песни с дълги имена и "Aftertastе" са страхотни!
Много надъхващ на места.

- - - - Минуси........:
Скучноват и лъхащ на рутина в по-голямата си част.
Дразнещо бавно темпо на моменти.
Голямата тресня понякога заглушава вокалистите, но към края се свиква.

Подходящо за фенове на:
A Day To Remember, Story of the Year, Silverstein, Fightstar и др.
Автор: Dexter
-=6/10=-

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Funeral For a Friend - 2011 - Welcome Home Armageddon"