TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Inner Axis - 2011 - Into the Storm

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, март 17, 2011 0 коментара

Стил......: Power Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Coast Rock Records
Отнема....: 43 минути

www.myspace.com/inneraxis

Inner Axis са типични германски хеви-пичове, които дори нямат официален сайт, но за сметка на това правят готин метъл. И то го правят с кеф. Дебютното им творение "Into the Storm" пък е албум, който обаче не блести с нещо кой знае колко особено. Въпреки това, ако слушате осемте парчета едно след друго, определено ще се зарибите по тавичката - те са приятни, разнообразни и ви карат да очаквате следващото с нетърпение. Албумът в общи линии е разделен на две части. Първата се отличава с осезаемо по-бързо темпо и яко тряскане по барабаните, докато втората половина е значително по-ритмична, макар и по-бавна. В общи линии, няма слаба песен, но няма и такава, която да стане супер хит (или изобщо какъвто и да било хит). И все пак не мога да не отправя специални адмирации към две от парчетата - "The Last Stand of the 300" и "Killing Lullaby". Първото е страхотен и надъхващ химн, посветен на прословутите триста спартанци, а второто е доста зарибяващо и притежаващо едно много свежо заглавие. Като недостатък бих изтъкнал голямата дължина на повечето песни, както и доста слабите (с изключение на 1-2 песни), сола. Качеството на продукцията също има накъде да се подобри, но нека отдадем това на факта, че "Into the Storm" е дебют. В крайна сметка, ако харесвате стила, със сигурност ще се изкефите на албума. Но само до там.

+ + + + Плюсове.......:
Приятни, ритмични и разнообразни песни.
Две страхотни попадения, заради които си струва да изслушате целия албум.

- - - - Минуси........:
Нищо ново или изненадващо.
Попрекалили са с дължината на парчетата.
Солата никак не са на ниво, както се полага за стила.

Подходящо за фенове на:
Blind Guardian, Hammerfall, Power Quest и др.
Автор: Dexter
-=6.5/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Inner Axis - 2011 - Into the Storm"