TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Whitesnake - 2011 - Forevermore

Posted by Today's Metal Crew On вторник, март 15, 2011 0 коментара

Стил......: Rock
Държава...: Англия
Лейбъл....: Frontiers Records
Отнема....: 69 минути

www.myspace.com/whitesnake

Ужасно, ужасно трудно е да се правят оценки, да се окачествяват или каквото и да е друго, институции като Whitesnake. Съгласните и несъгласните винаги ще бъдат много. Затова ще опитаме в съвсем независим и кратък диапазон да помогнем и на едните и на другите, изразявайки това, което смятаме ние тук. Като за начало и по правило за албумите на Whitesnake отварящото парче винaги е размазващо, с безброй препратки назад в годините, с носталгия и нарастващо очакване какво следва нататък. Ще ви кажа с една дума - Blues, под каквато и форма да си го представяте - ще го получите. Понякога сладникав, в следващия миг съвсем откровено рокаджийски, дори на моменти прикрит зад вечно струящата съблазнителност на мистър Ковърдейл, винаги изглеждащ в пълна готовност да покаже бялата си змия на някоя фенка с оскъдно облекло (дург е въпроса дали още може на тия годинки, но да не се отплесваме). Без значение, всичко тук е пропито от идеята "Ние сме Whitesnake, такива, каквито сме били винаги". Едва ли някой е очаквал и нещо друго. Това обаче може да се разглежда двустранно. От една страна надали някой фен на Whitesnake от 20-30 години иска любимците му изведнъж да започнат да си правят експерименти, но от друга - нито едно парче във "Forevermore" няма да ви изненада. Ковърдейл вади голям глас и сякаш даже задобрява с годините и прочее и прочее. Но дали и преди не сме чували същото това нещо? И дали не го чуваме вече толкова много десетилетия? Изобщо, какво да очакваме? Ами... рок, братче. Рок до дупка, както винаги. Разтапящите сърцето по-бавни парчета (нарочно не ги наричам с изтърканото наименование „балади”) пък няма как да не ви накарат да блуждаете из прашните дебри на съзнанието си и да ви напомнят за неща, които обикновенно си спомняме с думите "първият път" (особено по-дъртите измежду вас). В края на краищата, можем цял ден и цяла нощ да си говорим добър ли е този албум или не и да му търсим кусури и висини. И ще намерим много и от двете. Защото концепцията за един албум на 34-годишна група, изграден върху фундамента на статуквото й, налагано десетилетия, е нещо както прекрасно, така и отегчително. Следователно, остава възможността за пропусналите да наваксват, а за всички останали - просто да се изкефят на рок с екстра качество. И за финал - ако сте фен на групата ще е истинска срамота да не си купите този албум, особено когато знаете, че излиза и на българския пазар с направо смехотворната цена от 14 лева!

+ + + + Плюсове.......:
Ако не бяхме 2011-та, вероятно този албум щеше да покори класациите.
Дъг Олдрих е уникален китарист - доказва го за пореден път.
Ковърдейл е голям. Не е нужно да ви убеждавам в това, нали?
Гответе се за концерт!

- - - - Минуси........:
Еднакво темпо в огромна част от албума.
Можеше да не се самокопират толкова...
Нито стъпка встрани от утъпканата пътека.

Подходящо за фенове на:
Deep Purple, Scorpions, Cinderella, Bon Jovi и др.
Автор: Nightice/Zorn
-=N/A=-

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Whitesnake - 2011 - Forevermore"