TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Bloodbound - 2011 - Unholy Cross

Posted by Today's Metal Crew On петък, март 18, 2011 0 коментара

Стил......: Power Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: AFM Records
Отнема....: 51 минути

www.myspace.com/bloodboundonline

След посещението си у нас (заедно с Hammerfall и Sabaton) преди около 2 години (ако не ме лъже паметта), Bloodbound за пореден път не изпуснаха възможността да сменят някой член на групата. Този път смяната се извърши на мястото зад микрофона. Това може би ще да е една от основните причини "Unholy Cross" да звучи толкова различно от всичко, което е правила групата досега. Пътят, по който са поели, за разлика от "Tabula Rasa", този път води към края на 80-те. Като цяло албумът е доста праволинеен, мелодичен, с леко епични припеви и доста "галопиране" в духа на Iron Maiden. Влиянието на последните ще усещате неведнъж с течение на тези 51 минути и то не само чрез "галопиране", но... чуйте сами и ще разберете за какво точно говоря. Гореспоменатата праволинейност пък е един от основните минуси на албума. Няколко песни в началото - ОК, само че по някое време целият албум започва да звучи еднообразно. Така е трудно да изпъкнат някои иначе готини песни като "The Darkside of Life" и "Message From Hell" например. Палци горе обаче залсужават солата! Бързи, технични и уместни, те са един от основните елементи, правещи този албум наистина "пауър". И все пак, въпреки царящото еднообразие ще станете свидетели (слушатели де) на един приятен, леко 80-тарски звучащ албум, повлиян силно от групи като Iron Maiden и Helloween и като цяло от хард-рока, макар и (за щастие) в доста умерени граници. Накратко - един приятен, добре направен пауър метъл албум, спасен от бързите тракове, съдържащи се в него. Чуйте го ако сте фенове на жанра, но го изслушайте докрай, за да го харесате както си му е редът.

+ + + + Плюсове.......:
Жестоки сола!
Клавишните не се натрапват, което е добре, че взе да става много клиширано иначе.
Бързите песни в албума са просто страхотни! Всеки фен на жанра трябва да ги чуе!

- - - - Минуси........:
Праволинеен и леко еднообразен, макар и не прекалено.
Имам чувството, че чувам някои от рифовете за 450678-ми път в живота си.
Предишният вокалист беше осезаемо по-добър. Кон за кокошка малко стана май...

Подходящо за фенове на:
Iron Maiden, Helloween, Hammerfall, Mystic Prophecy и др.
Автор: BGMario
-=6.5/10=-

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Bloodbound - 2011 - Unholy Cross"