TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Random Hand - 2011 - Seething Is Believing

Posted by Today's Metal Crew On петък, март 25, 2011 4 коментара

Стил......: Punk/Ska/Rock 
Държава...: Англия
Лейбъл....: Bomber Music
Отнема....: 36 минути

www.myspace.com/randomhand

Първото тримесечие на 2011-та започна с истинско изригване на пънк-рок сцената. Поредното забележително включване е това на бясната английска ска/пънк/хардкор/рок шайка Random Hand. Честно - малко са ска-групите на днешно време, които имат такъв огромен потенциал и още по-огромен заряд в своята музика. Така че изобщо не е случайност, че Random Hand вече са популярни далеч извън границите на своята родна Англия. Това е така, защото за разлика от колегите си, пичовете успяват да съчетаят правилно (и подчертавам "правилно") ска с пънк рок, добър звук и зарибяващи мелодии, които не звучат инфантилно (както много от колегитеим в жанра звучат). Доказателството са песни като "Not a Number" (истински химн!) и "Tales of Intervention", които ще ви зарибят, дори никога преди да не сте харесвали ска или каквато и да е музика с тромпети. Няма да ви занимавам повече, а просто ще ви кажа, че дори да не харесвате този стил по принцип, няма начин да не се вдъхновите и заредите от енергията, струяща от "Seething Is Believing". Пробвайте и ми кажете дали съм бил прав - албумът се продава на доста прилични цени така или иначе.

+ + + + Плюсове.......:
Страшно енергична музика.
Песни като "Not a Number" оставям навеки в плейъра си.
Правилно съчетание на ска, пънк рок и модерно звучене.

- - - - Минуси........:
Обложката съм я виждал около 800 пъти върху дисковете на около 800 други банди.
Няколко направо бледнеещи трака на фона на останалите здрави песни.

Подходящо за фенове на:
Sonic Boom X, Dropkick Murphys, Russkaja и др.
Автор: Zorn
-=8/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

4 Response for the "Random Hand - 2011 - Seething Is Believing"

  1. Анонимен says:

    Силен албум, не съм очаквал и друго. С една идея по-хардкор от Capdown. Една от най-готините групи, които съм открил през 2010-а :)

  2. Анонимен says:

    Доказателството са песни като "Not a Number" (истински химн!) и "Tales of Intervention", които ще ви зарибят, дори никога преди да не сте харесвали ска или каквато и да е музика с тромпети.

    До автора - и все пак за да пишеш за музика, трябва поне да си наясно с инструментите. Не са тромпети, а саксофони. Поне да беше написал брас секция, нямаше да е грешно.

  3. Първо, в случая говоря принципно за ска-музиката. Второ, ти правиш напълно погрешка забележка, защото явно не знаеш как звучи саксофона. Това, което ползват Random Hand НЕ СА саксофони, а тромбон, който от своя страна си е един вид голям тромпет. Трето, нарочно не съм написал "брас секция", защото в случая не е налична цяла такава. Ако имаше още 2-3 духови инструмента, тогава щях да го напиша така. Така че, приятелю, ако ще правиш забележка, бъди и ти наясно с инструментите ;)

    - Zorn

  4. Анонимен says:

    Групата е Sonic Boom Six, не Sonic Boom X