TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

As Blood Runs Black - 2011 - Instinct

Posted by Today's Metal Crew On неделя, март 13, 2011 1 коментара

Стил......: Deathcore/Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Mediaskare Records
Отнема....: 33 минути

www.myspace.com/asbloodrunsblack

As Blood Runs Black минаха през труден период и големи промени в състава. Днес зад микрофона седи нов човек (който стряскащо много прилича на сериен убиец, изнасилвач и изкормвач), а китарите са в ръцете на съвсем различни хора от тези, които сътвориха "Allegiance" през 2006-та. Затова няма да се спирам на сравнения с онзи албум - пък и иначе нямаше да е добре за ревюто на този - а ще разглеждам "Instinct" като един своеобразен "дебют" (както принципно се опитваме да правим тук). За съжаление, дебют или не, "Instinct" е един учудващо скучен албум. Групата се опитва да продължи от там, където свърши "Allegiance", което е основната им грешка. За тези 5 години около 4000 групи направиха същия този албум и изсмукаха почти всичко от пръстите на жанра. Проблемът не е, че този албум не е мощен, екстремен или тежък. Проблемът е, че той е само това. Безидейни и еднаквеещи китарни рифове и темпо, които правят "Instinct" да звучи като една голяма, безидейна и мнооого дълга песен с много брейкдауни (силна страна на ABRB), бласт-бийтове и няколко солца. За съжаление обаче "не става само с ядене - трябва и акъл". И не се учудвайте, ако стигнете до 8-ма песен и все още мислите, че първата не е свършила. При мен се случи точно така. Пускам си random моменти от random песни и все едно нищо не съм направил. Едно и също. Изобщо, на ABRB им трябва сериозна работа, свежи идеи и нова сила, защото не ги чака особено бляскава кариера ако продължат в този дух.

+ + + + Плюсове.......:
Брейкдауните (бийтдауните) са изключително мощни.
Здрав и изчистен звук вадят момчетата.
Някое и друго добро китарно соло.

- - - - Минуси........:
Адски, ама АДСКИ еднообразни песни в едно темпо и с еднакви рифове.
Тотална липса на свежи идеи... щото тоя албум вече сме го чували много пъти.

Подходящо за фенове на:
Black Dahlia Murder, Through the Eyes of the Dead и др.
Автор: Stahli
-=3.5/10=-

Categories: , , , , , , , ,

1 Response for the "As Blood Runs Black - 2011 - Instinct"

  1. Анонимен says:

    Ненатоварващ албум, точно като Allegiance. Харесва ми, че зи вучи страшно адреналиново. Този път иначе звученето на The Black Dahlia Murder достигна почти връх (особено от страна на солата).
    Харесвам ABRB и винаги ми е допадало това, че просто мога да си ъфна изслушам 1-2 техни песни, за да се бъфна. Нищо грешно не е казано в ревюто!

    6/10 от мене ^^

    Roshko <3