TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Schöngeist - 2011 - Keine Zeit

Posted by Today's Metal Crew On вторник, март 22, 2011 0 коментара

Стил......: Industrial/Gothic Rock/Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: ZYX Records
Отнема....: 55 минути

www.myspace.com/schoengeistmusic

Дотук бях с даването на шанс на Schöngeist да ми се харесат. Смея да твърдя, че съм истински фанатичен фен на немскоезичната музика и в частност NDH-течението, но Тимур Каракус (вокалист на бандата и лице на обложката) и компания не успяха да докажат нито на мен (фенът), нито на критиката, че в тази група има смисъл и бъдеще.

Незнайно защо бандата (и най-вече Тимур) звучат така, сякаш в последните 15 години не са слушали никаква музика и вместо това са се връщали назад във времето, когато е било модерно да приличаш на младия Емил Димитров и да вкарваш ориенталски елементи в рок музиката. Точно тези елементи стоят доста неуместно и досадно (заедно с полумесеца със звезда на върха на логото им) не просто "защото са ориенталски", а защото са вкарани колкото да стане ясно на всички, че Тимур е много горд с турския си произход. Не искам да съм груб, но като цяло музиката на Schöngeist звучи така, сякаш е написана от една дружинка wannabe-арт мацки и няколко женствени типа с претенция за висока изтънченост. Не казвам, че това е реалността в бандата, защото подозирам, че пичовете не са такива, но все пак... звучат така, а това не говори добре за тях.

Но да си говорим за музика. Във въпросния "Keine Zeit" ще чуете сериозно олекотен електро-метъл с много (и досадно) "готик" звучене, рехави китари, еднообразни вокали и много желание за звучене, близко до това на Megaherz, Unheilig и Eisbrecher. Гласът на Тимур обаче е толкова мек и немощен, че дори местата, заредени с по-тежки китари, здрав ритъм, електроника и изобщо някакъв заряд, започват да звучат естрадно и от NDH става NDW (посветените ще ме разберат). Силата на "Keine Zeit" се оказва в една от по-различните и неизсмукана от пръстите песни в албума, а именно "Nie Mehr Allein". Там всичко е на мястото си - Тимур е в свои води - няма дисторжън, усеща се атмосфера, а музиката рисува картини. Истинско цвете в албума! Друг трак, заслужаващ внимание е "Schalt Ein! Schalt Aus!" - единствената добре направена NDH песен в този албум и бледата искрица надежда, че групата все пак има бъдеще. Оттам нататък - не се мъчете, ако очаквате NDH. Ще ви залее вълна от естраден готик рок с електронни елементи и ще се застреляте от скука. Ако пък не - добре сте дошли в намаляващия фенклуб на Schöngeist.

+ + + + Плюсове.......:
Песни като "Nie Mehr Allein" и "Schalt Ein! Schalt Aus" дават правилната посока. Чуйте ги!
Албумът е толкова скучен, че лесно се отбелязват фаворитите в него.
Горното изречение е най-изсмукания "плюс", който съм давал. Веднага след този.

- - - - Минуси........:
Гласът на Тимур не е за тази музика.
Всеки обещаващ момент бива засран в идните 20 секунди (максимум).
Толкова скучен, безличен, заспал и рехав албум рядко се среща.
Срам за NDH сцената като цяло.
Кой излъга Тимур, че е убавец, та се е турил ПАК на обложката?

Подходящо за фенове на:
Megaherz, Unheilig, Eisbrecher, Rammstein, Joachim Witt и др.
Автор: Testset
-=2.5/10=-

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Schöngeist - 2011 - Keine Zeit"