TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Neurotech - 2011 - Antagonist

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, март 21, 2011 1 коментара

Стил......: Industrial Metal
Държава...: Словения
Лейбъл....: -
Отнема....: 42 минути

www.myspace.com/neurotechband

Винаги е голямо удоволствие за мен да видя качествени индъстриъл метъл банди от тази (нашата си) част на Европа. Neurotech, както и сами виждате, са словенци и правят кибер/електро метъл със симфонични елементи в духа на групи като The Kovenant и Deathstars. Влиянето и на двете банди се усеща силно в целия този дебют на групата, което няма как да се оспори, имайки предвид електрониките, мрачната кибер-атмосфера и дрезгавите харш-вокали из целия "Antagonist". Първият и най-приятен факт относно този албум е, че той се разпространява напълно безплатно от самата група на техния сайт www.neurotech.si и изисква само един e-mail за получаване на линк. Втората приятна изненада е добрият и ясен звук, който предлагат момчетата. Казвам "изненада" нарочно, защото знаем за проблемите със звука, тежащи върху източноевропейската метъл сцена по принцип, но да не задълбаваме в темата. Оттук нататък 10-те песни в албума би трябвало да зарадват феновете на жанра с голям процент здрави тракове, като по-слабите от тях се открояват или с еднообразие (особено във вокално отношение) или с ненужно много (и недоизпипани) симфонични партии, които затлачват иначе вървящия супер албум. Към барабаните също мога да отправя забележки, особено към звученето на соловия такъв, защото можеха да звучат много, много по-добре и да не бледнеят така на фона на здравите китари. Всичко това обаче са си бели кахъри на фона на един много добър и мрачен кибер-метъл фон. Феновете на жанра да слушат задължително, а защо не - да пратят и някое и друго евро на бандата за добре свършената работа?

+ + + + Плюсове.......:
Доста зряло звучащ албум, особено като за дебют.
Страхотен и тежък китарен саунд.
Добра конструкция на песните, предразполагаща към много куфеене.

- - - - Минуси........:
Много си личи влиянието от Deathstars, та чак намирисва лекинко.
Барабаните звучат адски рехаво на фона на електрониките и китарите.
Няколко еднообразни парчета и несполучливо сложени симфо-партии.


Подходящо за фенове на:
Deathstars, The Kovenant, Deathstar Assembly, Turmion Katilot и др.
Автор: Testset
-=8/10=-

1 Response for the "Neurotech - 2011 - Antagonist"

  1. Ivo Kazar says:

    Изобщо не ми прозвучаха като Deathstars, като Kovenant още по-малко. Turmion Katilot - донякъде, но в по-забавено темпо. Усетих и леко влияние от Malmonde, но не с толкова агресия. Има и лек оттенък на синти-поп - което лично на мен ми допада. За барабаните - вярно, беднички са - но къде в този стил са богати? Симфото (по-точно електрониката) обаче си е абсолютно на място, изкефиха ме. Като цяло - много добър албум. Мишунгът е леко размазан, но като се има предвид, че е самиздад, е дори над очакваното. Иначе композициите са оригинални и богати като структура. Изобщо, мнението ми е, че ако ви е писнало от рутинен индъстриъл, трябва да чуете тези словенци - свежи са!