TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Heavenwood - 2011 - Abyss Masterpiece

Posted by Today's Metal Crew On сряда, март 23, 2011 0 коментара

Стил......: Gothic Metal
Държава...: Португалия
Лейбъл....: Listenable Records
Отнема....: 60 минути

www.myspace.com/heavenwood

Опитах странни неща с този албум. Слушах го в нормалната поредност, после отзад напред, после разбъркано на случаен принцип, накрая съвсем целенасочено - тази, тази и тази песен. Така и не можах да се отърва от усещането, че това не е албум на една банда. Ако трябва да навляза в подробности, бомбастичното начало (а ла новите Dimmu Borgir) с оркестрации и ревове внушава една първична увереност и за "новите" Heavenwood, която обаче в следващите парчета скача в аритметично прогресиращи темпове и увеличена доза мелодичност. Когато през 1996-та и 1998-ма година издадоха първите си два албума и с тях успяха да се наредят плътно до големите вече Moonspell, твърде силно вярвах, че ще продължат да го правят и в последствие. Да, ама не. Бандата се разпадна в началото на новото хилядолетие и трябваше да минат почти седем години след случая, за да се стигне до нов албум, въпреки "официалното" събиране през 2003г. Възгледите им за музиката неминуемо са се променили, повлияни не само от времето и проблемите (това е ясно), но пък... защо трябваше да правят чак три албума в един? Ако в целия "Abyss Masterpiece" следваха идеите примерно от парчета като "Morning Glory Clouds (In Manus Tuas Domine)" и "Sudden Scars", щеше да бъде добре. Ако бяха предпочели симфоничното звучене на "The Arcadia Order" и "September Blood" - пак чудесно. Дори да заложеха на "мудността" от "Like Yestarday" - отново нямаше да е зле. Изобщо, заляти сме от възможността да правим избор. За някои този вид експериментално разнообразие би било огромен положителен фактор, подходящ за оценка далеч над средната (и тези "някои" вероятно няма да сгрешат с това). Други, като мен, смятащи че това е по-скоро вид напипване на ваксата "предлагаме ви избор голям, на ви - харесайте си нещо", ще спрем някъде в златната среда. И да... за капак си имаме и женски вокали в центъра на албума. Ей тъй, в едно парче, за още малко разнообразие...

+ + + + Плюсове.......:
С този албум наваксват всичко, което не са изсвирили в миналите години.
Разнообразие от стилови похвати. 

- - - - Минуси........:
Прекалено голямо разнообразие от стилови похвати и авангардност за 1 час (минус?).
По някое време се объркваш какво точно слушаш.

Подходящо за фенове на:
Moonspell, Epica, Tiamat, Ava Inferi, Therion и др.
Автор: Nightice
-=7/10=-

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Heavenwood - 2011 - Abyss Masterpiece"