TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Debauchery - 2011 - Germany's Next Death Metal

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, март 17, 2011 0 коментара

Стил......: Hard Rock/Death Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Coast Rock Records
Отнема....: 46 минути

www.myspace.com/debaucheryband

Да речем, че Debauchery този път леко прекалиха. Разбирам, че са фенове на Six Feet Under. И дори не само това, а са фенове и на техните вкусове. Но не може приликата да е толкова голяма. За съжаление вече имам чувството, че слушам поредния "Graveyard Classics", само че с кавъри на неизвестни песни. Всъщност, в албума си има един кавър на Алис Купър, което още повече втежнява положението (макар кавъра да е хубав, всъщност), направо долепвайки звученето на Debauchery до това на SFU, ама здраве да е. Вокалистът (и китарист) Томас вади същите приятни грухтежи като тези на Крис Барнс, но уви, в това изречение ключовата дума е "същите", а не "приятни". Темпото е предимно средно, с леко "грууви" рифове и не особено сложен барабанен ритъм. На какво ви напомня това? Давам ви 2 възможности - Стефка Берова или Six Feet Under? Оставям ви да отгатнете сами. Е, за щастие в албума има и няколко подобаващо добри песни. Даже ако се замисли човек, сам по себе си албумът не е никак лош. Но вече сме го чували под името "Graveyard Classics" в три части и с малко по-различни текстове... И така, като изключим наистина свирепи резачки като "Death Will Entertain" (макар и със силно траш/слейърско влияние в себе си) и "Bloodslaughter Onslaught", остават 10-ина парчета, сред които можем да чуем както очевидни заемки от Six Feet Under (основният риф в "Warmachines At War" е абсолютно същия като в "4:20" на SFU), така и доста песни с AC/DC звучене, само че с дет метъл вокали. Файнъл съмейшън - "Germany's Next Death Metal" е купонджийски, свеж албум, който няма претенцията да е голяма работа, но няма и защо да я има. Чуйте го и му се порадвайте, сякаш никога не сте чували Six Feet Under и със сигурност ще го приемете като приятен и наистина много готин rocking death metal албум. Или просто не сравнявайте толкова много двете банди, както правя аз, иначе оценката ви не би била особено висока.

+ + + + Плюсове.......:
Една-две много мощни песни, контрастиращи на общия фон.
Велика обложка! Намерете си я в голям размер и си я направете на wallpaper!
Каквото и да си говорим - албумчето дава настроение и става за купон.

- - - - Минуси........:
Е нема друго такова копие на Six Feet Under и "Graveyard Classics"...
Нищо впечатляващо в музикално отношение.
Надали ще го въртите до пълно издраскване на диска.

Подходящо за фенове на:
Six Feet Under, Torture Killer, Grailknights и др.
Автор: Undepth
-=N/A=-

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Debauchery - 2011 - Germany's Next Death Metal"