TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Part Time Killer - 2011 - People, Religion, Death

Posted by Today's Metal Crew On петък, март 25, 2011 0 коментара

Стил......: Punk Rock
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Pee Records
Отнема....: 24 минути

www.myspace.com/parttimekiller

Part Time Killer са силно неизвестна финландска група, създадена през 1996-та. И оттогава до днес един-единствен член е бил сменян - барабаниста. В чисто новия си албум "People, Religion, Death" тази сработена машина направо избухва, чупи де що има глави и сритва де що има задници за сритване. Макар и доста кратък, само 24 минути, той съдържа 12 парчета, от които най-краткото продължава 1:12, а най-дългото 2:54. Това, разбира се, носи своите минуси, но моето виждане е, че тази продължителност на песните е идеалната за жанра, така че напълно адмирирам решението на групата. И така, след интересното интро, което представя планетата Земя като почти напълно заличена от апокалипсис, започва един издържан, като по учебник, пънк рок албум. Никакви компромиси, никакви лигавщини. Кратки, ударни парчета. И искрено се възхищавам на момчетата, че са задържали бързото темпо през цялата тава, а са намерили време да включат даже солца и беквокали. Въобще, бандата знае какво иска да свири и го прави по изключително добър начин. Като недостатък бих изтъкнал, че парчетата малко или много са еднообразни. Не че ще ви дотегнат, но все пак PTK можеха да измъдрят още някоя и друга свежа идея в този и без това кратък албумец. В заключение - една банда с голям опит, но с ниска популярност, избухва след 15 години усилен труд, създавайки един великолепен пънк рок албум. Фенове ли сте на жанра, не се чудете - нападайте, защото за тези 24 минути няма да има дори къде да се разочаровате, а и групата няма къде да сбърка. Пък да се надяваме, че момчетата от PTK ще станат известни, защото голямата пънк сцена би трябвало да ги очаква с отворени обятия.

+ + + + Плюсове.......:
Кратък, бърз, надъхващ.
Ако сте фенове на жанра, като нищо ще си отвинтите главата от куфеене.
Няма слаба песен (няма и кога да има).

- - - - Минуси........:
Еднообразен, макар и това да не дразни.
Бегли прилики с други подобни групи.
Няма силно открояваща се песен.
Абе можеше и да е минутка-две-двайсет по-дълъг.

Подходящо за фенове на:
The Offspring, Rise Against, Green Day и др.
Автор: Dexter
-=8/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Part Time Killer - 2011 - People, Religion, Death"