TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Symfonia - 2011 - In Paradisum

Posted by Today's Metal Crew On сряда, март 23, 2011 2 коментара

Стил......: Symphonic Power Metal
Държава...: Финландия/Бразилия/Германия
Лейбъл....: Avalon/Marquee
Отнема....: 55 минути

www.myspace.com/symfoniamusic

След като Revolution Renaissance прекъсна съществуването си, неуморният Тимо Толки не загуби и секунда време, а събра друг звезден екип и тутакси започна записите за дебютен албум на въпросния супер-проект. Е, ето го и него. За да бъде проектът наистина звезден обаче, Тимо не е подбирал случайни имена. Затова сега зад микрофона е Андре Матос (ex-Angra), басист е Яри Кайнулайнен (ex-Stratovarius, ex-Evergrey), клавирист - Мико Харкин (ex-Sonata Arctica), а барабанист - Ули Куш (ex-Helloween, ex-Masterplan). Тази петорка е сътворила истинско чудо, имайки предвид малкото време за сработване! Чудото се състои в почти едночасов албум, наречен "In Paradisum", който да даде на пауър метъл феновете точно това, което искат. А именно - свеж, бомбастичен, симфоничен и мелодичен пауър метъл, изсвирен в духа на най-добрите традиции на европейската пауър сцена. Тук мога да тръгна да ви обяснявам какво има в него и да ви обясня за китарите, двойните каси, клавирните сола, отчетливия бас и прочее и прочее, но може би ще е по-удачно да ви кажа не какво има, а какво няма в този албум. Няма къде да натиснете "skip", няма разтягания на локуми и няма да усетите как са минали тези 55 минути. И най-важното е, че го няма го онова досадно чувство на излъганост, когато очакваш да чуеш пауър метъл албум, а вместо това чуваш филмов саундтрак с бавно темпо и малко китари. Изобщо, справили са се чичковците, давайки на феновете горе-долу това, което преди 10 години дадоха Avantasia на света с "The Metal Opera". Е, не чак толкова върховно, но... топло, топло. Затова си купете този дебют (дума, която звучи направо странно в случая), пуснете го силно и разклатете квартала, та да разберат всички, че пауър метъла все още притежава могъща сила!

+ + + + Плюсове.......:
Албумът дава на феновете точно това, което искат да чуят.
Всеки музикант има своята изявена роля и нищо не е оставено на заден план.
Въпреки дължината, 55-те минути минават направо неусетно.
Европейски пауър метъл в най-добрия си вид (с щипка бразилско влияние). 

- - - - Минуси........:
Към края темпото спада значително.
Заглавната песен е излишно разтегната, само и само да е мега-епична.

Подходящо за фенове на:
Avantasia, Revoltion Renaissance, Angra, Helloween и др.
Автор: BGMario
-=9/10=-

Categories: , , , , , , ,

2 Response for the "Symfonia - 2011 - In Paradisum"

 1. Анонимен says:

  О Кей, албума е хубав, но сравнението с Avantasia - особено пък с "The metal opera", май му идва в повече. Въпроса не е дори толкова в музикалните качества, колкото във вокалите. Не знам защо този човек се пъне постоянно да взима толкова високи тонове? Според мен не е на нивото дори на "New era" - първия албум на Revolution renaissance.
  Иначе коментарите определено ме кефят и ми помагат да се ориентирам, така че дерзайте пичове!

 2. Анонимен says:

  БРАВО НА ЕКИПА! АЛБУМЪТ Е ИНТЕРЕСЕН, СТРУВА СИ.Е АКО ПЕЕШЕ ПРИМЕРНО RALPH SCHEEPERS, НЕЩАТА ЩЯХА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ РАМКИТЕ НА "ИНТЕРЕСЕН АЛБУМ".......