TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Power Quest - 2011 - Blood Alliance

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, февруари 14, 2011 0 коментара

Стил......: Power Metal
Държава...: Англия
Лейбъл....: Napalm Records
Отнема....: 58 минути

www.myspace.com/powerquest

През 2009-та Power Quest лека-полека се разпаднаха като случаен pug след един wipe на рейд бос. Ако не разбрахте какво казах, значи явно не сте играли Wolrd of Warcraft. С други думи, членовете на бандата един по един си намериха основателни и не особено основателни причини да си бият камшика от групата, докато в нея остана само основателят й. Стив Уилямс (въпросният основател) обаче не се предаде и реши да започне отначало, този път с line-up изцяло от английски граждани. И успя. Е, Читрал Сомапала не е точно англичанин, а е известният "хеви метъл лъв" от Шри Ланка, но явно живее в Англия човекът. И така, стига сухо инфо. Ясно е, че "Blood Alliance" ще ви звучи като албум на друга група, имайки предвид почти тоталната смяна на състава. Но пък тази "друга група" далеч не е лоша. Напротив - хората са се постарали да направят добро впечатление, облягайки се на основите на "бомбастичния" (обожавам това понятие) пауър метъл. И тук това ревю може рязко да свърши. Защото ако харесвате пауър метъл по принцип, не знам как не бихте харесали този албум. Двойни (бомбастични!) каси, мелодични и запяващи се припеви, вокални хармонии, сола, идеални клавишни партии и изобщо всички онези неща, които правят пауър метъла наистина пауър са налице. И ако питате мен (макар да не ме питате), харесвам този Power Quest много повече от този с предишния състав.

+ + + + Плюсове.......:
Пауър метъл в чист вид.
Смяната на състава се е отразила благоприятно на групата.
Изчистен звук, запомнящи се мелодии, добре поставени клавишни.

- - - - Минуси........:
Липсват ми 1-2 свръхбързи китарни/клавишни сола, ама карай.
На няколко песни много им личи, че са пълнеж. 

Подходящо за фенове на:
Axenstar, Fairyland, Freedom Call, Dreamtale и др.
Автор: Testset
-=8/10=-

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Power Quest - 2011 - Blood Alliance"