TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

In Extremo - 2011 - Sterneneisen

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, февруари 24, 2011 1 коментара

Стил......: Folk/Hard Rock/Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Island Records
Отнема....: 46 минути

www.myspace.com/officialinextremo

Бях се приготвил да оплюя този албум. Не знам защо, но имах чувството, че ще се разочаровам дори повече, отколкото от предните 2 албума на групата. В тях трябваше да си дам немалко зор, за да открия 2-3 наистина добри песни. Разликата тук, в "Sterneneisen" е, че трябва да си дам зор, за да нарека дори 2-3 песни "слаби". Наистина, не очаквах чак толкова добър албум от In Extremo! Надявах се да направят нещо подобно, за да ми върнат надеждата, че не са приключили със здравата музика след култовия "Sieben". Ето го и това "нещо"! Усеща се, че групата е по-мелодична от всякога, но същевременно не забравя да бъде динамична и многообразна (както бяха позабравили в последните 7-8 години). На места направо не повярвах на ушите си в каква свежа банда са се превърнали тия хора и какъв глас вади великолепният в този албум Михаел Райн. Една песен като "Viva La Vida" е перфектният пример за това. Очаквам тя да бъде следващият сингъл към албума (ако има такъв, разбира се). Други песни, за които можем да кажем нещо по-интересно (не защото другите са по-слаби или по-силни) са едноименната "Sterneneisen" и "Unsichtbar", която изключително добре показва истинското лице на In Extremo. "Auge Um Auge" пък няма как да не ни напомни на "One" на Metallica - чуйте сами и ще разберете защо ;-) И така, като цяло, голяма крачка напред за групата, така нужна им след двете леко скучновати крачки назад от 2005-та и 2008-ма. Така че грабвайте пилотските очила, скачайте на биплана и се оглеждайте през телескопа за място, откъдето да си купите този албум и да озвучите небето с него. Пък ако нямате биплан - значи никак не сте тру. Все пак се засрамете и намерете алтернатива, защото този диск си струва парите!

+ + + + Плюсове.......:
По-мелодични и свежи от всякога!
Динамика, ритъм и тежки китари.
Не се отнасят в средновековни мотиви и лагерни песнопения като друг път.

- - - - Минуси........:
Е, все пак открих 2-3 слабовати песнички...

Подходящо за фенове на:
Subway To Sally, Tanzwut, Letzte Instanz, Schelmich и др.
Автор: Testset
-=9/10=-

Categories: , , , , ,

1 Response for the "In Extremo - 2011 - Sterneneisen"

  1. Luboslav says:

    Очаквах много когато прочетох рецензията. Когато пуснах албума и чух немските вокали бях малко стреснат, но след 46 минути мога да кажа само едно - УНИКАЛЕН АЛБУМ. Второ ревю на Testset след Dreamtale - Epsilon, което подкрепям на 100%