TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Vhaldemar - 2011 - Metal of the World

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, февруари 14, 2011 0 коментара

Стил......: Power Metal
Държава...: Испания
Лейбъл....: Arise Records
Отнема....: 49 минути

www.myspace.com/vhaldemarmetal

Да започнем с въпрос - скоро да сте слушали нещо, което да прилича на няколко неща едновременно? Е, при мен се получи точно такa, затова и реших да напиша тези няколко реда. Vhaldemar идват не оттам, откъдето музиката им би ги описала (ако не знаех откъде са, веднага щях да им лепна запазената марка на Deutsche Heavy Metal-a), но ето, че и в Испания, освен групите, които от години са добре известни, приятни за ухото неща правят и банди като Vhaldemar, не особено познати на широката аудитория. Асоциациите са много, кaкто и сравненията. Песни като "Saints of Hell", "Metal of the World" и "Bastards", сякаш са излезли изпод струните и начина на пеене на Кай Хансен, а съм сигурен, че и Бернард Вайс от Axxis би бил доволен да чуе как някоi от неговите фалцети биват приятно "докарвани" за радост на слушателското ухо. Дори, смея да твърдя, че чувам как Running Wild размахват мечове в "Old King's Visions (III)". Рифовете - няма как да не сте ги чували и друг път. Изобщо, не са необходими кой знае колко много напъни, за да се усети от къде и как черпят вдъхновение момците. Просто понякога е хубаво в един албум да се усетят напомнящи ни за кого ли не звуци. Така че ако се доверите да прослушате този, мисля, че и вие ще намерите по нещичко за себе си в него. Накратко, ако ви се слуша класически европейски пауър/спийд/хеви метъл (и харесвате най-ранния Helloween и Gamma Ray), дайте едно ухо на това тук. Пък и с тая готина обложка... не може да не му дадете шанс.

+ + + + Плюсове.......:
Минутите минават бързо, очаквайки да чуете какво следва.
Ненатрапчив и приятен глас от Карлос Ескудеро.
Не се пее на испански, слава Богу!
Песента "Metal of the World" си е доста сполучлив метъл химн.

- - - - Минуси........:
Едва ли ще се задържи особено дълго в плейъра ви...
Иначе добре изсвирените барабани звучат доста рехаво.
Може би малко прекалено се опитват да приличат на Gamma Ray.

Подходящо за фенове на:
Gamma Ray, Helloween, Running Wild, Accept, Metalium и др.
Автор: Nightice
-=7/10=-

Categories: , , , , ,

0 Response for the "Vhaldemar - 2011 - Metal of the World"