TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Кипелов - 2011 - Жить Вопреки

Posted by Today's Metal Crew On неделя, февруари 27, 2011 0 коментара

Стил......: Heavy Metal
Държава...: Русия
Лейбъл....: Mysteria Records
Отнема....: 54 минути

www.myspace.com/kipelovrock

Ако никога през живота си не сте чували за руските хеви метъл ветерани Ария и техния вече бивш вокалист Валерий Кипелов, надали това име ще предизвика у вас особен екстаз. Много фенове на "руските Мейдън" и на отцепилия се от тях Кипелов обаче очакваха това чудо тук 4 години! Преди да продължа нататък искам да кажа, че нарочно се разрових из някой и друг руски сайт, за да видя какво мислят братушките за въпросния албум. Повечето, странно поне за мен, сериозно го оплюха, макар и без да дават особени доводи, по-силни от "х*йня безподобная" и "гавно". Според мен обаче гореспоменатите 4 години са се отразили много добре на групата и днес тя звучи актуално, модерно, тежко и... като цяло, по-добре от всякога."Жить Вопреки" е записан, миксиран и озвучен прекрасно, за да можем да се насладим подобаващо на кристално-звучащите китари и акустичния и плътен барабанен саунд. Накратко, независимо дали сте фен на Ария или за пръв път чувате за Кипелов - чуйте този албум, просто за да видите колко напред са руснаците в хеви метъла. Някои (като мен) ще се зарадват много на по-модерното звучене на албума, а други (които още живеят в 1983-та) може и да негодуват за същото нещо, макар че и те не са никак пренебрегнати. За щастие обаче Кипелов не е от хората (и групите), които блъскат олд-скул до дупка, разчитайки на едни и същи стари муцуни с вонящи на водка бради да ги слушат цял живот. Повтарям - чуйте този албум и ако сте фенове на модерния, но все така класически звучащ хеви метъл - ще останете очаровани!

+ + + + Плюсове.......:
Звукът е толкова як, че сам по себе си ти пълни душата.
Кипелов и компания са поели в чудесна посока в композиционно отношение.
Пример как трябва да звучи хеви метъла в Източна Европа (и не само)!

- - - - Минуси........:
Отново повечето песни са дълги над 6 минути, което невинаги е хубаво.
3 песни с темпо под средното идват в малко повече, ама карай.


Подходящо за фенове на:
Ария, Мастер, Эпидемия, Маврин и др.
Автор: Zorn
-=8.5/10=-

Categories: , , , ,

0 Response for the "Кипелов - 2011 - Жить Вопреки"