TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Visions of Atlantis - 2011 - Delta

Posted by Today's Metal Crew On събота, февруари 12, 2011 0 коментара

Стил......: Symphonic Power Metal
Държава...: Австрия
Лейбъл....: Napalm Records
Отнема....: 44 минути

www.myspace.com/visionsofatlantisofficial

Каква ли не помия се изля върху Visions of Atlantis от страна на професионални и не особено професионални критици в последните години. Момчетата (и момата) обаче винаги са търсили начин да се развиват в правилната посока, дори това да коства сериозни промени в състава. И ми се струва, че сега са уцелили правилната посока, за да станат още по-симфонични, епични, мелодични и разнообразни! Ще опитам да бъда кратък. Първо, вокалите. Мъжки и женски - голям риск. Малко групи успяват да се справят добре с наличието на вокалисти от двата пола (Азис не се брои), но Visions of Atlantis успяват. В случая дори вокалистката не е никак лоша на външен вид и за разлика от много други метъл-кукли, наистина може да пее (макар и да не е върха на сладоледа), без да досажда с превзето сопрано. Мъжките вокали са очаквано добри, като приятна изненада е превръщането им в "харш" в даден момент от албума. С пет палеца "за" харш вокалите в пауър метъла! Мога още много да ви говоря за това колко са добри вокалните изпълнения, колко са подходящи точно за тази музика, колко са мелодични, зарибяващи, пасващи и прочее, но мисля, че вече хванахте идеята. Останалото... ами, добре изсвирено, с уравновесено звучене между отделните инструменти, с много добре изпипани симфо-клавишни (макар да им личи, че не са от истински оркестър). Тук-там ще можете да се насладите и на малко хорови песнопения и след като "Delta" свърши, ще си го пуснете отново, просто защото е страшно позитивен, мелодичен, запомнящ се и пристрастяващ. Остана ми само да се чудя дали "New Dawn" е писана за Евровизия, но и това ще разбера скоро... И така. Не съм чел какво са казали "колегите" за този албум, но за мен това тук е страхотно и ще си го купя! А всички хейт-критици - да не видят цици!

+ + + + Плюсове.......:
Урок как се прави мелодичен пауър метъл.
Женски и мъжки вокали (и синхрон между тях) без нито една забележка!
Разнообразие, което ви кара да си пуснете албума отново.
Пълнещо душата чувство за цялост и завършеност (с 1 забележка, чети долу).

- - - - Минуси........:
Не знам промо ли слушам или какво, но 4 песни свършват с fade-out... айм ноу лайк.
Не става за слушане от много зли метълисти.

Подходящо за фенове на:
Edenbridge, Lunatica, Delain, Serenity, Axxis и др.
Автор: Testset/Stahli
-=7.5/10=-

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Visions of Atlantis - 2011 - Delta"