TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Dalriada - 2011 - Igeret

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, февруари 14, 2011 0 коментара

Стил......: Folk Metal
Държава...: Унгария
Лейбъл....: AFM Records
Отнема....: 52 минути

www.myspace.com/dalriadahu

Всеки път се изумявам как Dalriada винаги намират начин да ми напълнят душата с новите си албуми. Всеки път си мисля, че е дошло времето да направят някой кахърен, скучен албум, както направиха много от колегите им в жанра или да се отдадат тотално на разни жалки акустични експерименти. За щастие, братята унгарци засега нямат такива намерения, въпреки силната си продуктивност. Още по-добре е, че продължават да пеят на родния си (макар и безкрайно неразбираем) език. И докато слушам този албум ми става малко мъчно, но не защото има дълги мъчни песни, а защото чувам фолклорни елементи, силно приличащи на нашите такива. И да, това е тъжно, защото ние нямаме банда, която да се възползва от прекрасния ни фолклор по успешния начин, по който се възползват Dalriada от своя. И благодарение на това "Igeret" е поредният им страхотен албум. С добър звук, още по-добър синхрон и ужасно много места, на които трудно бихте се въздържали да не скочите от стола и да не заиграете унгарско хоро. И ако дотук всичко това ви звучи като някаква унгарска версия на Korpiklaani - позволете ми да ви поправя (впъреки че Йоне Ярвела пее в една от песните) - Dalriada не са ничие копие. И веднага щом чуете кой да е от техните албуми ще се убедите в думите ви. Затова и спирам да ви убеждавам. Така че чуйте албума, купете си го, надуйте го и разширете метъл кръгозора си с малко музика, каквато определено не можете да чуете под път и над път.

+ + + + Плюсове.......:
Страшно добре вмъкнати фолклорни елементи.
Изчистен звук.
Идеален синхрон между всички (а те са доста) инструменти.
Вокално разнообразие.

- - - - Минуси........:
Към края дължината на песните малко натежава.
Липсват още малко бързотемпови песни, за сметка на по-бавните. 

Подходящо за фенове на:
Korpiklaani, Eluveitie, Ensiferum и др.
Автор: Testset
-=9/10=-

Categories: , , , ,

0 Response for the "Dalriada - 2011 - Igeret"