TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Die Apokalyptischen Reiter - 2011 - Moral & Wahnsinn

Posted by Today's Metal Crew On петък, февруари 25, 2011 0 коментара

Стил......: Avantgarde Folk Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: Nuclear Blast
Отнема....: 38 минути

www.myspace.com/reitermania

За този си албум групата казва, че лудостта (wahnsinn) е фантазия, а моралът е сивата реалност. И наистина, сякаш целият албум следва тази странна концепция на контрасти между лудост и спокойствие. Също така, безспорен факт е, че DAR винаги са били и продължават да са една изцяло нетипична метъл банда, която трудно може да бъде вкарана в каквито и да е жанрови граници. "Moral & Wahnsinn" не прави изключение в това отношение. Това тук не е просто фолк метъл, не е и мелодичен дет. Не е и траш, не е и готик, не е и рок. И фънк не е. И все пак, в този албум може да чуете от всичко това! Проблемът е, че "Moral & Wahnsinn" е изключително предвидим за нас, "старите" фенове на групата и както правилно очаквах - логичен наследник на "Licht". От една страна това е доста добре - още една мощна доза от неподражаемия стил на DAR и още един силен албум в дискографията им. От друга страна обаче се усеща как дори те вече трудно се измъкват от рутината и в опитите си да продължат да правят нещо по-различно си дават голям зор. Не ме разбирайте погрешно, голям фен съм на групата, имам техни тениски, суичъри, дискове и какво ли още не. Но този албум не успя да ме грабне като предишните и е много далеч от идеалният (за мен) албум на групата "Samurai". Е, явно трябва още слушане. Слушайте и вие и бъдете спокойни - Шрек не е отслабнал, не е пуснал брада и не се е снимал оплезен за обложката на албума.

+ + + + Плюсове.......:
Думата "разнообразие" е слаба за това, което ви очаква в този албум.
Държат на разпознаваемото си звучене.
Не можеш да кажеш лоша дума за албума, освен по субективни причини.

- - - - Минуси........:
Все по-трудно става да си оригинален и групата го усеща, макар и да се справя.
Спокойно можехме да чуем същия албум със същото звучене и преди 5 години.

Подходящо за фенове на:
In Extremo, Eisregen, Equilibrium, Subway To Sally и др.
Автор: Undepth
-=7/10=-

0 Response for the "Die Apokalyptischen Reiter - 2011 - Moral & Wahnsinn"