TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Before the Dawn - 2011 - Deathstar Rising

Posted by Today's Metal Crew On събота, февруари 19, 2011 2 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Nuclear Blast
Отнема....: 41 минути

www.myspace.com/beforethedawnmusic

Туомас Сауконен е музикант за пример и неслучайно спечели наградата за най-добър метъл музикант на Финландия. Има защо - момъкът пее 2 типа вокали и свири на всички необходими инструменти за създаването на метъл продукт. И все пак Before the Dawn не е one-man-band, макар основната (и по-голяма, респективно) част от работата по материала да се извършва от него. Както правилно отбеляза нашият читател Soulblade, работа му върши не само само вокало-басиста, имащ нелеката задача да изпълнява чистите вокали (с която се справя доста добре), а и китаристът на бандата. И така, явно след около 10 години история, Before the Dawn са повече "група" от всякога и отново са на сцената с нов албум. Основният проблем на "Deathstar Rising" обаче е, че ни предлага поредната доза от "същото". Нямаше да направи впечатление ако коя да е от песните в него беше в някой от предните 3-4 албума на бандата. Добрата новина е, че "Deathstar Rising" е с няколко идеи по-интересен от скучноватия си предшественик. Това, за щастие, значи и друго. А именно - че албумът никак не е лош. Мрачен, мелодичен, с не един и два красиви и запомнящи се пасажа и носещ леко готик-метъл настроение. Изобщо - добър, "спретнат", приятен за слушане албум с някой и друг изненадващо сполучлив припев, но без претенция и възможности да стане "бестселър".

+ + + + Плюсове.......:
За пореден път - много приятен за слушане албум.
Страхотни чисти вокали, без които албумът щеше адски много да загуби.
Много сполучливи припеви.

- - - - Минуси........:
Още от същото звучене, чуто в последните 3 албума на групата.
Този албум просто плаче за добри клавишни и обрана електроника. 

Подходящо за фенове на:
MyGrain, Noumena, Scar Symmetry, Mors Principium Est и др.
Автор: Testset
-=7.5/10=-

Categories: , , , , ,

2 Response for the "Before the Dawn - 2011 - Deathstar Rising"

  1. SoulBlade says:

    Всъщност, в един от трейлрите си за албума, Туомас каза че (другият) китарист композира всичките рифове и солота и му е помагал много пъти при продуцирането на албуми на други групи.

  2. Мерси за поправката, пропуснал съм да видя трейлъра за албума ;)

    - Testset