TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Размисли за Евровизия (I част)

Posted by Today's Metal Crew On сряда, февруари 23, 2011 3 коментара

Е, да, метъл сайт сме, но все пак... сайта си е наш и можем да правим кажи-речи каквото си поискаме в него и с него. Затова и решихме да отдадем заслужена почит на тазгодишния конкурс "Евровизия".

В тази първа част ще обсъдим набързо и накратко (в наш стил) българския конкурс за финалист на "Евровизия". Ами, пичове, какво да си кажем? Първите думи, нахлуващи в съзнанието ми са "жалка история". С чисто сърце и напълно безпристрастно изгледах целия конкурс и се учудих как е възможно да има чак толкова много повярвали си хора, които нямат чувство за срам и не са спрели навреме да се занимават с неща, които очевадно и ушеболящо не им се отдават. Не смятам, че всички заслужават отделено внимание, затова ще пропусна всички безлични калъфи и ще отдам заслужената почит на най-впечатляващите изпълнители в тазгодишния ни конкурс.

Като начало, искам да изразя огромното си разочарование от иначе приятната група Wickeda, която се яви с подобно творение. Надявам се всичко за тях да е било един голям т*шак, защото както знам те са получли покана за участие седмица преди крайния срок за предаване на готовите парчета. Група "032" също ми направиха силно впечатление. Имайки нещастието да слушам неформален разговор между тях реших, че кльощавите младежи не може да не са автентични гейове, което според мен силно се отразява и върху музиката им. И все пак, странно защо, тяхната песен беше сред добрите на конкурса. Без майтап. 

Безспорен фаворит за мен обаче бе Елмира Костова с умопомрачителната си песен "Моме хубава". Аплауз! След нейното изпълнение силно се замислих дали да не се застрелям, но се спрях, само и само за да стана свидетел на още по-умопомрачителното изпълнение на Цветелина Чендова. Леля Цвети явно е забравила, че не е на 18 и че дори да беше, пак може би не е особено ексапилна, за да си повдига полата игриво. А дори да беше секси, млада и красива, надали щеше да има какъвто и да е шанс с невероятната си песен и впечатляващите си неоскубани татарски вежди. Млада, красива и с певчески умения е Поли Генова, чиято песен е хубава, обаче е на български. Специални аплодисменти за грима и прическата й, които бяха възможно най-несполучливите за цялата вечер. А и беквокалистките й направо срутиха фаянса с бъркането на текстове и надвикване...

Приятно ме изненада протежето на Мария Илиева, а именно Мона. Не че песента й беше хубава... не че и аутфита й отиваше... но пък момичето е точно такова, каквото има шанс да спечели иначе скапан конкурс като Евровизия - млада, сладка и прилича на 16-годишна. Хората се кефят на такива напоследък. За щастие веднага след леко посредставаната й песен дойдоха и D2. Пичовете също надали са имали много време да напишат парчето, но честно казано нямаше някой за цялата вечер, който да седи по-професионално на сцената от тях, заради което се надявам (надявах) и да спечелят. Конкуренция им беше парчето на Милена, което макар и доста заимствано от групи като System of a Down, беше представено подобаващо добре с мацките от огнения клуб и сумистите.

С огромен ентусиазъм искам да изразя и жестокия си потрес от песента на... абе, някакво копие на Веско Маринов беше... с "Нестинари". Ходи на "Златния Орфей", пич, но преди това се върни в 1971-ва, откъде незнайно как си излязъл! Мамин сладък...

За финал - водещите. Браво, Мария, браво, Орлине. Хубаво е, че не си бяхте чели текста и за пръв път го виждахте на живо в ефир, ама ви пролича. Особено на Орлин.

И така, след минути тук ще има EDIT с името на победителя. Кръц.

EDIT: Честито на Поли Генова. Момичето е сладко, пее добре и прочее, но с песен на български... ще видим докъде ще стигне. Доволен съм, че поне не изпратихме някой пацул, че да се излагаме тотално.

Е, това е то. Още за геополитическия фарс, наречен "Евровизия" очаквайте в идните седмици и месеци и гледайте заслужената ирония, с която ще бъде представен в предаването "Комиците" на 11 Март от 21 часа по bTV. 

P.S. Мнението на автора не държи да е меродавно и не му дреме ако някой го намира за обидно. Това е лично мнение без нито едно твърдение, целящо да убеди някого в истинноста му.

Автор: Zorn/Testset

Categories: ,

3 Response for the "Размисли за Евровизия (I част)"

  1. Nightice says:

    +1

  2. SoulBlade says:

    Страхотна статия (критика) върху този толкова популярен, безмислен, корумпиран, тъп и надценен конкурс. +2

  3. Признавам, че малко се изненадах от тази статия за Евровизия.Но мака ри метъл блог, все пак и това е музика.Щом сме фенове на един тип музика не можем да отричаме другите, нали всичко е музика, има по качествени парчета и други,които както идват така и бързо и си заминават и се забравят.Преди няколко дни научих интересен факт, че имало и детска Евровизия и наше момиче ще отиде, заедно с двама братя близнака,които свирят невероятно на пиано.Нека им стискаме палци и поне малките да спечелят.