TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Turmion Kätilöt - 2011 - Perstechnique

Posted by Today's Metal Crew On сряда, февруари 23, 2011 0 коментара

Стил......: Industrial Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Osasto-A
Отнема....: 39 минути

www.myspace.com/officialturmionkatilot

Turmion Kätilöt никога не са взимали особено насериозно и "Perstechnique" е поредното доказателство за това. И не говоря само за обложката, която между другото е... ъм... нетипична, да речем. Членовете на бандата са изобразени као малки доволни деца, горе-долу на височината на един гъз. И идея си нямам защо, но имайки предвид що за пияници са MC Raaka Pee и компания, нищо не може да ме учуди. Но да оставим обложката, да я обърнем, да извадим диска и да чуем какво има на него. Албумът започва с "клубен" електро метъл, на английски. Въпросната песен "Grand Ball" си е истински хит и лично аз доста бих се зарадвал да чувам подобни неща по нощните клубове на София... но както и да е, пак се отплесваме. Това, което ще ви направи впечатление още след първите 1-2 слушания е, че групата търси нови посоки за звучене и развитие. И колкото и да е странно, посоката е... диско. Това прави "Perstechnique" донякъде експериментален албум, макар че е запазена основата на това, което прави Turmion Kätilöt групата, която е (и винаги е била). Всички тези техно и диско-денс елементи, контрастират, но и същевременно пасват много добре на иначе екстремните вокали и тежки китари. Изобщо, това, което кажи-речи единодушно решихме в екипа е, че албумът звучи адски психарски и е доста странен. Все пак обаче Turmion Kätilöt са си Turmion Kätilöt и няма как да ги сбъркате, ако сте ги чули веднъж. Тежък, безпределно зарибяващ, разнообразен, с неповторимо и неподражаемо звучене, с умопомрачителен китарен звук, психарски и - държа да подчертая - заслужаващ слушане от край до край. И все пак, трудно можем да кажем, че това е най-добрият албум на групата досега. Купете си го (лимитираното издание с яка тениска е 28 евро), чуйте го и не забравяйте - слушайте го целия, за да откриете наистина колко е готин "Perstechnique". Екстремeн диско метъл FTW!

+ + + + Плюсове.......:
Групата доста е разрушила стиловите си ограничения, което им прави чест.
Моменти, на които просто да се СКЪСАТЕ от куфеене и кеф.
Жестоки зарибяващи мелодийки и електро-звуци.
Няма как да сбъркате коя е групата.

- - - - Минуси........:
Китарите и барабаните правят голямо мазало в по-бързите пасажи.
Да си го признаем - има слаби тракове.
Странното звучене може би е малко в повече.

Подходящо за фенове на:
Ruoska, 2 Times Terror, Black Light Discipline, Rammstein и др.
Автор: Testset/Stahli
-=7/10=-

0 Response for the "Turmion Kätilöt - 2011 - Perstechnique"