TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Evergrey - 2011 - Glorious Collision

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, февруари 10, 2011 1 коментара

Стил......: Power/Progressive Rock/Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Steamhammer/SPV
Отнема....: 62 минути

www.myspace.com/officialevergrey

След противоречивите мнения за излезлия през 2008-ма албум на групата "Torn", Evergrey решиха да не се вслушват в напълно разностранните мнения на феновете и да продължат да правят каквото си знаят и каквото им харесва. Правилно. Наслушахме се в последните години на измъчени албуми на разни жалки опити на групи, които направиха музика, колкото да се хареса на феновете. Evergrey обаче решиха да заложат на своето си и направиха "Glorious Collision". И честно казано, са били на няколко крачки от създаването на наистина голям албум. Всички предпоставки са налице - страшно добре написан материал, музикантски, изпипан, разнообразен и най-вече, безгрешно изпят. През цялото време обаче остава усещането, че ще се случи нещо грандиозно и ще дойде песен или момент, в който да настръхнем, да кажем "Баси албума!" и да се размажем като майонеза в дюнер, обаче... това така и не става. Можеше да стане в "The Phantom Letters", една страхотно написана и още по-страхотно изсвирена песен, но поне лично аз не придобих гореспоменатото усещане за "баси албума" след нея. Накратко - "Glorious Collision" е много добър албум, който несъмнено този път ще се хареса на феновете, ще привлече нови такива и това няма да учуди никой. Защото на цената на един диск ще получите шанса да се насладите на перфектно изсвирени композиции, където всеки звук има своето отчетливо място - китарите, клавишните, вокалите... Абе, чуйте този албум и това е. Въпреки някои малки "проблеми" (нарочно в кавички) с динамиката и еднаквото темпо в повечето песни, "Glorious Collision" определено си заслужава слушането.

+ + + + Плюсове.......:
За пореден път - перфектно изсвирени композиции.
Всеки инструмент и всяка нота тежат на мястото си.
По-уместно поставени клавишни рядко се срещат.
Над час качествен материал, за който си струва да отделиш 15 евро!
Чувство за цялостност и завършеност.

- - - - Минуси........:
Можеше да се отпуснат и за някои по-бързи парчета...
Залага се прекалено много на средното темпо.
Липсва един грандиозен момент, който да изкара албума и групата на върха.

Подходящо за фенове на:
Treshold, Symphony X, Vanden Plas, Circle II Circle и др.
Автор: Testset
-=7.5/10=-

1 Response for the "Evergrey - 2011 - Glorious Collision"

  1. Поредното качествено попадение.След третото слушане Glorious Collision успя да се нареди сред фаворитните ми албуми за тази година.Този албум на Evergrey според мен е доста силен , като се вижда идейност във всичките тракове , изсвирени великолепно и няма никаква натрапчивост на излишни скучни елементи в композициите.Любимото ми пърче от албума е "It Comes From Within" невероятна песен.