TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Kypck - 2011 - Ниже

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, февруари 24, 2011 0 коментара

Стил......: Doom Metal
Държава...: Финландия
Лейбъл....: Yellow House Records
Отнема....: 58 минути

www.myspace.com/kypck

Факт. Финландци създават и изпълняват песни на руски език, в които говорят за руската история, за нейните най-велики личности, за човешкото съществувание, за духа, страданието и силата при изграждането на една нация. Тягост обгръща всеки един тон, и колкото  да ми се иска да напиша нещо в по-шеговита форма, няма да стане. Всяка песен ни предлага възможност да докоснем някаква съвсем мъничка искрица от персонажи, чрез която да подпалим вътрешния огън на желанието да разберем още нещичко за историята. Стиховете на Лермонтов изпяти в ‘’Чужой’’, вдъхновената от одата за Екатерина Велика на Державин ‘’Фелица”, странният сън в ‘’Аллея Сталина” са само част от приказката с тъжен край, наречена ‘’Ниже”. Защо ли? Ами вижте къде ни отвежда обложката още преди да сте чули каквото и да е - каналите на Москва. Случайност? Не мисля. Тук всичко е пропито с послания, за да може накрая, след ‘’Вальс Смерти’’, всеки, доживял да го изтанцува, да е наясно, че под всяка наша стъпка, ей там, само няколко метра по надолу, лежат останки на отминалото време. Скоро и ние ще бъдем част от него. Sami Lopakka, човекът, държал 16 години китарата на Sentenced, е пренесъл цялата си болка тук и това е единствената според мен музика, която да отговаря на нея. Няма да чуете нищо по-различно от бавни мачкащи рифове, преплетени в мелодията от пеенето на Erkki Seppänen, и допълнени с депресиращата сила на солата. Ужасяващо въздействие. Едва ли ще можете да си тананикате след  последната секунда. Слушайте този албум на светло не за друго, а поради факта, че самият той е доста тъмен и е възможно да го изгубите. И бъдете изключително внимателни - албумът е невероятно творение за дуум метъл сцената, но ако не харесвате жанра, изобщо не си и помисляйте да посягате към него.

+ + + + Плюсове.......:
Музика с много силно въздействие.
Един от най-добрите албуми в жанра през последните години.

- - - - Минуси........:
Адски мрачен и дори депресиращ албум (някой може да намери това за плюс).
Подходящ само за доста тясна аудитория.

Подходящо за фенове на:
Sentenced, Lake of Tears, Candlemass, Saint Vitus и др.
Автор: Nightice
-=9/10=-

Categories: , , , ,

0 Response for the "Kypck - 2011 - Ниже"